Transalpina, inghitita de nameti in mai 2019! E ireal cati metri au troienile de pe drum FOTO

Publicat: 09 mai 2019, 16:40 Autor: Echipa Ciao.ro VIDEO

Stratul de zapadă pe Transalpina a ajuns la o înălţime de patru metri. Drumul este închis circulaţiei rutiere, iar angajaţii acţionează în zonă.

Transalpina, inghitita de nameti in mai 2019! Potrivit reprezentanţilor DRDP Craiova, stratul de zăpadă ajunge la patru metri pe tronsonul Rânca-Obârşia Lotrului, acolo unde utilajele acţionează pentru deszăpezire, în vederea reluării circulaţiei rutiere.

Stratul de zăpadă, acumulat din iarnă, este mai înalt decât utilajele cu care muncitorii intervin pentru deszăpezire. Ultima ninsoare în zonă a fost în 1 mai. Transalpina este închisă circulaţiei rutiere încă din luna octombrie 2018. Deocamdată nu se ştie data la care Transalpina va fi redeschisă circulaţiei rutiere.

Transalpina, inghitita de nameti in mai 2019 VIDEO


„Lucrăm la deszăpezire, ca să redeschidem tronsonul de drum între Rânca şi Obârşia Lotrului, unde stratul de zăpadă este de patru metri. Am ajuns cu deszăpezirea la vârful Urdele, cel mai înalt punct al unui drum naţional din România. Se acţionează cu două utilaje şi cu autofreze.

Este zăpadă acumulată pe toată perioada iernii şi în zonă a nins foarte mult. Ultima ninsoare a fost în 1 mai şi atunci s-a depus un strat de cel puţin 70 de centimetri”, a declarat Cristi Tudor, purtătorul de cuvânt al DRDP Craiova.

„Momentan nu putem spune o dată de reluare a circulaţiei până nu asigurăm toate condiţiile necesare. Vom anunţa însă în timp util când se va relua circulaţia pe Transalpina”, a spus Cristi Tudor, citat de mediafax.ro.

Publicat: 09 mai 2019, 16:40 Autor: Echipa Ciao.ro VIDEO
Pe aceeași temă