Terifiant! Cât de rapid te poate infecta cineva cu noul coronavirus, în metrou sau autobuz

Publicat: 27 May. 2020, 12:47 Arhiva
Terifiant! Cât de rapid te poate infecta cineva cu noul coronavirus, în metrou sau autobuz

Purtătorii de coronavirus pot infecta foarte ușor o alți oameni, în spații închise mici, precum un tren de metrou, un autobuz sau un birou. O companie de software a publicat o simulare video a unei astfel de situații.

În simularea făcută de compania MSC se vede cum un purtător de coronavirus acoperă din cap până în picioare o altă persoană, cu COVID-19, în timp ce îi vorbește, fără mască de protecție.

Puteți vedea video cu simularea AICI!

Picături de la purtători de COVID-19 pot rămâne pe scaune, mânere și butoane din mijloacele de transport în comun, birouri sau alte spații închise.

Bucătăriile de la birouri, locuri „excelente” pentru a te infecta

Dr. Julian Tang, expert în afecțiuni respiratorii de la Universitatea din Leicester, a declarat pentru BBC News că picăturile secretate prin vorbire nu ajung atât de departe ca și la un strănut sau tușit, dar este suficient de periculos să transmită virusul.

“Picăturile pot merge suficient de departe pentru a-ți afecta prietenul care stă în fața ta sau pe cineva care vorbește tine. Când vorbești cu un coleg pe care nu îl atingi, cea mi mare parte a interacțiunii se face prin voce și respirație”, a spus doctorul.

Potrivit specialiștilor de la Universitatea Open, în bucătăriile de la birouri, de exemplu, angajații se pot contamina ușor cu noul coronavirus. Este suficient să spele vase în urma unui purtător de COVID-19.

Masca de protecție în spații închise, reduce riscul de transmitere

Un studiu recent făcut de cercetători canadieni a arătat că purtarea unei măști de protecție simple poate bloca 99% dintre particulele de coronavirus, motiv pentru care este extrem de necesară respectarea măsurii, în spațiile închise.

Publicat: 27 May. 2020, 12:47 Arhiva
Pe aceeași temă