Coronavirusul ar prefera un anumit tip de climat. Unde se răspândește cel mai repede virusul

Publicat: 26 May. 2020, 15:24 Arhiva
Coronavirusul ar prefera un anumit tip de climat. Unde se răspândește cel mai repede virusul

Potrivit unei echipe de cercetători din China, aproximativ 60% dintre cazurile confirmate de COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, au fost înregistrate în zone în care temperatura aerului era cuprinsă între 5 şi 15 grade Celsius. Din acest motiv aceştia au studiat impactul temperaturii ambientale asupra răspândirii globale a coronavirusului.

Astfel, cercetătorii au constatat că în zonele cu valori de temperatură situate între 5 şi 15 grade Celsius au fost reportate 60% dintre cazurile confirmate de COVID-19. Mai mult, aproximativ 73,8% dintre cazurile confirmate erau concentrate în regiuni cu o umiditate absolută între 3 şi 10 grame pe metru cub, potrivit gândul.ro

Informaţiile acestora arată faptul că SARS-CoV-2 ar putea să se răspândească spre latitudini mai înalte şi totodată, arată că ar exista o zonă climatică optimă în care concentraţia virusului este mult mai mare, inclusiv pe suprafaţa obiectelor.

Răspândirea focarului de COVID-19 este afectată de mai mulţi factori. Echipa de oameni de ştiinţă a investigat factorii naturali care afectează pandemia.

”Nu ne putem baza pe presupunerea că epidemia de COVID-19 va înceta odată cu creşterea temperaturii”, a declarat Huang Zhongwei, autor principal al articolului ştiinţific.

Coronavirusul și căldura

COVID-19 nu va muri la căldură, a declarat prof. univ. dr. Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie, la Antena 3.

„Își va mai scădea din agresivitate, din patogenitate și dispersia lui va fi mai limitată. E o mare diferență între ceea ce ne dorim și ceea ce se întâmplă cu acest coronavirus în realitate.

Oamenii de știință au afirmat că temperaturile trebuie să fie foarte înalte ca să poată diminua agresivitatea acestui coronavirus”, a spus dr. Doina Azoicăi.

Publicat: 26 May. 2020, 15:24 Arhiva
Pe aceeași temă