Studiu terifiant! S-a descoperit ce categorie de persoane are şansele cele mai mari să se infecteze cu noul coronavirus

Publicat: 31 Jul. 2020, 09:48 Arhiva
Studiu terifiant! S-a descoperit ce categorie de persoane are şansele cele mai mari să se infecteze cu noul coronavirus

Oamenii de știință au făcut un studiu pe 2.000 de persoane din Marea Britanie în care au analizat dacă activitățile profesionale, obiceiurile și caracterisicile persoanale ar afecta cumva infectarea cu coronavirus.

Au descoperit că persoanele mai înalte, adică peste 1.8m, sunt de două ori mai predispuse la a se infecta cu coronavirus. Specialiștii au și o explicație pentru acest lucru. Era cunoscut faptul că SARS Cov2 se transmite prin picături mici de salivă. Aerosolii însă pot fi transportați prin curenți mici de aer. Iar picăturile mai mari călătoresc pe distanțe relativ scurte, ceea ce înseamnă că virusul se poate transmite și prin aer.

Descoperirea, spun specialiștii, este importantă pentru cunoașterea studiului, însă mai este nevoie și de alt studiu care să poată certifica ceeea ce a fost descoperit acum, scrie antena3.ro.

Oficial ONU: „Tinerii pot dezvolta şi forme grave şi pot muri

Şeful Grupului tehnic al OMS pentru contracararea epidemiei de coronavirus, Maria Van Kerkhove transmite un avertisment: „Înţeleg că este vară, dorinţa de normalitate, dar tinerii trebuie să devină manageri ai riscurilor epidemice: trebuie să evalueze pericolele şi să se comporte în consecinţă.

Stim, spre exemplu, că prin cluburile de noapte se amplifică transmiterea virusului: dacă este acolo, se transmite uşor. Tinerii se pot infecta şi pot transmite boala, în cele mai multe cazuri sunt forme uşoare, dar tinerii pot dezvolta şi forme grave şi pot muri”, subliniază oficialul ONU, potrivit Adnkronos.

1356 infectări cu noul coronavirus depistate în ultimele 24 de ore în România

Până pe 30 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 49.591 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 26.609 pacienți au fost declarați vindecați și 4.005 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.356 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 2.304 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 29.07.2020 (10:00) – 30.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 35 de decese (18 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Botoșani, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Iași, Maramureș, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui și Municipiul București.

Publicat: 31 Jul. 2020, 09:48 Arhiva
Pe aceeași temă