Încă o descoperire! Simptomul de coronavirus neștiut până acum. Apare primul!

Publicat: 28 Jul. 2020, 15:38 Arhiva
Încă o descoperire! Simptomul de coronavirus neștiut până acum. Apare primul!

Încă o descoperire duce omeniarea mai aproape de înţelegerea acestui nou coronavirus. Cercetătorii au descoperit însă un nou simptom, neobservat până în acest moment: enantemul.

Enantemul este o erupție puternică, ce apare pe mucoasa cavității bucale. Aceștia au observat că o bună parte dintre pacienți infectați au manifestat leziuni asemănătoare unei erupții cutanate în interiorul gurii. Studiul, realizat de cercetătorii de la Spitalul Universitar Ramon y Cajal din Madrid, ar putea adăuga enantemul la lista oficială a simptomelor de coronavirus.

Enantemul apare cu 2 zile înaintea celorlalte simptome 

Pentru a ajunge la această concluzie, medicii au examinat 21 de pacienți care au fost infectați cu coronavirus și au prezentat și această erupție cutanată. Pacienții au fost internați la Spitalul Universitar Ramon y Cajal din Madrid, între 30 martie și 8 aprilie. În grupul studiat, au fost observate erupții cutanate în interiorul gurii la 6 din cei 21 de pacienți cu COVID-19, care aveau între 40 și 69 de ani. Dintre aceștia, patru dintre cei șase pacienți afectați erau femei. Autorii articolului subliniază, totodată, că enantemul se instalează cu două zile înainte de alte simptome cunoscute ale boli. Studiul a fost publicat în revista JAMA Dermatology, potrivit news-medical.net.

Lista completa cu simptomele noului coronavirus, descoperite pana in prezent la pacientii infectati:

Respiratia greoaie. Respiratia greoaie este unul dintre simptome, care poate fi si cel mai grav. Daca incepeti sa simtiti ca nu mai puteti respira normal, trebuie sa actionati rapid, relateaza CNN.

Febra. De asemenea, febra este un semn cheie al infectarii cu noul coronavirus. Trebuie insa sa tineti cont ca majoritatea copiilor si adultilor nu sunt considerati febrili pana cand temperatura lor nu atinge 37,7 grade Celsius.

Tusea. Tusea este un alt simptom comun, dar nu este vorba despre orice tuse. Este o tuse deranjanta, uscata, pe care o simti adanc in piept.

Frisoane sau dureri corporale. Este posibil ca unii dintre pacientii infectati sa aiba frisoane sau dureri corporale. Altii pot experimenta dureri la nivelul articulatiilor si muschilor, simptome ce pot fi confundate cu cele ale unei simple raceli sau gripe. De asemnea, starile de confuzie constante pot fi un semn grav ca este nevoie de ingrijire de urgenta.

Probleme gastrice. La inceputul pandemiei, stiinta nu credea ca diareea sau alte probleme gastrice asemanatoare vin odata cu infectarea, dar ulterior parerile specialistilor s-au schimbat. Intr-un studiu efectuat in China pe un esantion de 200 de peroane infectate, cel putin jumatate prezentau acest simptom.

Anosmia, adica lipsa mirosului, si ageuzia, adica disparitia totala a simtului gustului, două simptome des întâlnite

Conjunctivita. Cercetarile din China, Coreea de Sud si alte parti ale lumii indica faptul ca aproximativ 1% pana la 3% dintre persoanele cu Covid-19 au avut si conjunctivita.

Pierderea mirosului si a gustului. Simptome ca anosmia, adica lipsa mirosului, si ageuzia, adica disparitia totala a simtului gustului, sunt doua simptome ce pot fi luate in calcul pentru posibila depistare a infectiilor cu COVID-19, transmite Academia americana de otolaringologie.

Oboseala extrema. In plus, pentru unii oameni, oboseala extrema poate fi un semn de infectare cu noul coronavirus. Un raport al OMS a constatat ca aproape 40% din 6.000 analizate au prezentat semne profunde de oboseala. Raportul OMS a constatat, de asemenea, ca aproape 14% din cele aproape 6.000 de cazuri aveau dureri de cap si dureri in gat, in timp ce aproape 5% aveau congestie nazala.

Pete rosii pe piele.Medicii din Franta au alertat asupra unui simptom de infectare cu COVID-19, mai exact aparitia unor pete rosii pe piele, de cele mai multe ori dureroase, si a unor leziuni temporare de urticarie.

Publicat: 28 Jul. 2020, 15:38 Arhiva
Pe aceeași temă