STUDIU. Ce se întâmplă cu persoanele care se reinfectează cu noul coronavirus

Publicat: 09 Apr. 2021, 12:51 Arhiva

STUDIU. Ce se întâmplă cu persoanele care se reinfectează cu noul coronavirus? Cercetătorii arată că simptomele ar putea fi mult mai puternice decât la prima infectare cu virusul chinezesc.

Specialiștii au efectuat un studiu în parteneriat cu Fundația Odwaldo Cruz, unul dintre cele mai mari centre de cercetare științifică din Brazilia și America Latină. Cercetătorii au aflat că dacă persoanele se reinfectează cu noul coronavirus, atunci există posibilitatea să apară noi simptome mult mai puternice. Săptămânal, cercetătorii au urmărit un grup de 30 de persoane de la începutul lunii martie 2020, când a început pandemia în Brazilia, şi până la sfârşitul anului.

„Aceşti oameni nu aveau cu adevărat imunitate detectabilă decât după a doua infectare. Acest lucru ne face să credem că pentru o parte a populaţiei care a avut boala cu simptome uşoare, nu este suficientă doar o singură expunere la virus, ci mai mult de una. Nu ştim cât durează imunitatea post-Covid. O persoană ar putea fi vulnerabilă la o nouă reinfectare sau chiar să contracteze o altă variantă”, a explicat Thiago Moreno, cercetător la Centrul Fiocruz pentru Dezvoltare Tehnologică în Sănătate şi coordonator al studiului, arată Mediafax.

A fost descoperită o nouă tulpină a virusului în Franța, în zona Bretania

Specialiștii francezi studiază noua variantă a coronavirusului. Aceasta a fost descoperită în zona Bretania, Franța, și încearcă să afle care este gradul de transmitere și dacă poate provoca efecte mai grave ale noului coronavirus. Anunțul a fost făcut de către DGS – Direcția Generală a Sănătății.

Potrivit Realitatea.net, noua tulpină a apărut într-un spital din Lannon, situat în nord-vestul țării, unde a izbucnit un focar. Astfel că, 79 de persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, iar opt persoane dintre acestea au noua tulpină a virusului chinezesc. Acum, situația se află sub supraveghere și ”nu indică o mai mare gravitate sau o contagiozitate superioară” față de tulpina originală.

Tulpina britanică ar avea o mortalitate dublă față de virusul original

Un nou studiu la care au luat parte nu mai puțin de 54.000 de respondenți arată faptul că tulpina din Marea Britanie ar avea o mortalitate dublă față de virusul original. Studiul a fost efectuat de British Medical Journal și arată faptul că varianta ”KENT” a provocat 227 de decese, iar tulpina originală a provocat 141 de decese, arată Realitatea.net. Specialiștii au făcut studiul pentru perioada noiembrie 2020 – ianuarie 2021.

Sursă foto: pixabay

Publicat: 09 Apr. 2021, 12:51 Arhiva
Pe aceeași temă