Alertă! O nouă variantă a coronavirusului face victime și ar avea imunitate la vaccin

Publicat: 05 apr. 2021, 08:20 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Este alertă generală, după ce o nouă variantă a coronavirusului a început să se răspândească rapid printre oameni. Este vorba despre varianta ”E484E”, care ar avea o imunitate destul de mare la vaccinul anti-coronavirus.

Varianta nouă denumită de specialiști ”E484E„ ar fi fost deja detectată la aproape 70% dintre pacienții care sunt internați într-un spital din Tokyo, Japonia. Potrivit experților, această formă nouă a virusului ar reduce considerabil protecția vaccinurilor deja ieșite pe piață, lucru care a creat o alertă generală printre specialiști și medici. Mutația respectivă poartă și denumirea de ”Eek” și, potrivit cifrelor, a fost descoperită la zece din 14 persoane care au fost depistate pozitiv. Din 36 de pacienți, 12 dintre aceștia prezintă mutația nouă. Aceștia nu au călătorit în străinătate și nici nu au intrat în contact cu persoane care ar fi revenit recent, arată Cancan.

A fost descoperită o nouă tulpină a virusului în Franța, în zona Bretania

Specialiștii francezi studiază noua variantă a coronavirusului. Aceasta a fost descoperită în zona Bretania, Franța, și încearcă să afle care este gradul de transmitere și dacă poate provoca efecte mai grave ale noului coronavirus. Anunțul a fost făcut de către DGS – Direcția Generală a Sănătății.

Potrivit Realitatea.net, noua tulpină a apărut într-un spital din Lannon, situat în nord-vestul țării, unde a izbucnit un focar. Astfel că, 79 de persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, iar opt persoane dintre acestea au noua tulpină a virusului chinezesc. Acum, situația se află sub supraveghere și ”nu indică o mai mare gravitate sau o contagiozitate superioară” față de tulpina originală.

Tulpina britanică ar avea o mortalitate dublă față de virusul original

Un nou studiu la care au luat parte nu mai puțin de 54.000 de respondenți arată faptul că tulpina din Marea Britanie ar avea o mortalitate dublă față de virusul original. Studiul a fost efectuat de British Medical Journal și arată faptul că varianta ”KENT” a provocat 227 de decese, iar tulpina originală a provocat 141 de decese, arată Realitatea.net. Specialiștii au făcut studiul pentru perioada noiembrie 2020 – ianuarie 2021.

Noua tulpină de coronavirus are mutaţii majore

Noua tulpină de coronavirus, care a fost descoperită în Marea Britanie, stârnește îngrijorare în rândul oamenilor de ștință, întrucât aceasta a suferit mai multe mutații și se răspândește mai rapid. Potrivit oamenilor de știință care analizează genetica virusului, mutațiile includ proteina ”țepușă” pe care coronavirusul SARS-CoV-2 o folosește pentru a infecta celulele umane. Deocamdată, însă, nu este clar încă dacă acestea îl fac mai infecțios.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 05 apr. 2021, 08:20 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă