O nouă informație s-a aflat despre noua variantă a coronavirusului care a fost descoperită în Africa de Sud. Potrivit informațiilor, noua variantă ar putea reduce eficacitatea vaccinurilor.
Potrivit stirileprotv.ro, noua variantă a coronavirusului care a fost descoperită în Africa de Sud ar putea „fenta” anticorpii și ar putea reduce eficacitatea vaccinurilor din prezent. Informația a fost făcută de mai mulți cercetători citați de Reuters. În acest moment se cercetează dacă vaccinurile din prezent sunt eficiente pentru varianta de Covid 501Y.V2, care a fost identificată de specialiști în genomică, în Nelson Mandela Bay. „Această variantă evită în totalitate anticorpii monoclonali relevanţi în trei clase de terapie”, spun cercetătorii de la 3 universități.
„Mai mult decât atât, 501Y.V2 arată că scapă în totalitate şi substanţial de anticorpii neutralizanţi din plasma convalescenţilor de Covid-19. (…) scot în evidenţă perspectiva reinfectării şi ar putea umbri eficacitatea actualelor vaccinuri bazate pe proteina cu ţepi”, au mai spus cercetătorii. Această variantă este mult mai contagioasă față de cele precedente. Tulpina s-a răspândit în peste 20 de țări. Varianta 501Y.V2 este cauza principală a celui de-al doilea val al infecţiilor de Covid-19.
Această vizită este extrem de sensibilă pentru Beijing, dornic să îndepărteze orice responsabilitate în pandemia care a făcut circa două milioane de morţi în întreaga lume. Iniţial prevăzută să înceapă săptămâna trecută, ea a fost anulată în ultimul moment din lipsa vizelor necesare pentru echipă. Experţii sunt supuşi imediat după sosire la o carantină de două săptămâni.
„După discuţii, echipa de experţi ai OMS se va duce în China începând cu 14 ianuarie pentru inspecţii. Ei vor efectua cercetări în comun cu oamenii de ştiinţă chinezi cu privire la originile COVID-19”, a declarat Ministerul Sănătăţii chinez, luni, într-un scurt comunicat, potrivit Reuters.
Se credea inițial că virusul își are originea într-o piață de vânzare a animalelor exotice pentru carne. S-a sugerat că aici virusul a făcut saltul de la animale la oameni. Dar originile virusului rămân profund contestate. Unii experți consideră că piața nu ar fi fost originea și că, în schimb, răspândirea visurului a fost doar amplificată acolo.
Sursă foto: Pixabay