Informații șocante! Cercetătorii din Wuhan recunosc că au fost mușcați de lilieci infectați cu noul coronavirus

Publicat: 18 Jan. 2021, 09:28 Arhiva
Informații șocante! Cercetătorii din Wuhan recunosc că au fost mușcați de lilieci infectați cu noul coronavirus

Cercetătorii din cadrul laboratorului de cercetare din Wuhan au recunoscut că au fost mușcați de lilieci în timp ce recoltau probe dintr-o peșteră ce reprezintă o casă a liliecilor infectați cu COVID.

Unul dintre cercetători spune că dinții animalului i-au trecut prin mănușa de cauciuc precum un ac. Potrivit imaginilor înregistrate de un echipaj de televiziune chinez și difuzate în 2017, personalul laboratorului manipula liliecii fără mănuși și lucra cu ”virușii vii” fără măști, încălcând astfel toate regulile de strictă siguranță impuse de Organizația Mondială a Sănătății. Dezvăluirile vor îngreuna ancheta Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la originea noului coronavirus, scrie Daily Mail.

O echipă de experţi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) însărcinată să ancheteze asupra originii coronavirusului a sosit în China, la Wuhan, locul unde s-a declanșat pandemia. Misiunea OMS este alcătuită din zece oameni de ştiinţă, din mai multe țări: Danemarca, Marea Britanie, Olanda, Australia, Rusia, Vietnam, Germania, Statele Unite, Qatar şi Japonia.

Echipa de specialiști din partea OMS care anchetează declanșarea pandemiei a ajuns la Wuhan

Această vizită este extrem de sensibilă pentru Beijing, dornic să îndepărteze orice responsabilitate în pandemia care a făcut circa două milioane de morţi în întreaga lume. Iniţial prevăzută să înceapă săptămâna trecută, ea a fost anulată în ultimul moment din lipsa vizelor necesare pentru echipă. Experţii sunt supuşi imediat după sosire la o carantină de două săptămâni.

„După discuţii, echipa de experţi ai OMS se va duce în China începând cu 14 ianuarie pentru inspecţii. Ei vor efectua cercetări în comun cu oamenii de ştiinţă chinezi cu privire la originile COVID-19”, a declarat Ministerul Sănătăţii chinez, luni, într-un scurt comunicat, potrivit Reuters.

COVID-19 a fost detectat pentru prima dată în orașul chinez Wuhan din provincia centrală Hubei la sfârșitul anului 2019
Se credea inițial că virusul își are originea într-o piață de vânzare a animalelor exotice pentru carne. S-a sugerat că aici virusul a făcut saltul de la animale la oameni. Dar originile virusului rămân profund contestate. Unii experți consideră că piața nu ar fi fost originea și că, în schimb, răspândirea visurului a fost doar amplificată acolo.

Sursa foto: Arhiva Ciao

 

Publicat: 18 Jan. 2021, 09:28 Arhiva
Pe aceeași temă