Oamenii de stiinta au bagat un smartphone intr-un blender! Ce se afla in interiorul dispozitivului pe care toti il avem VIDEO

Publicat: 15 mart. 2019, 11:15 Autor: madalina m. Viral

Experimentul realizat de oamenii de stiinta din SUA a fost facut recent. Ei si-au dorit sa afle ce se afla in interiorul unui smartphone.

Asa ca, pentru a trage cat mai rapid cateva concluzii, savantii americani au decis sa bage un smartphone intr-un blender. Studiul lor e unul cat se poate de inedit, pentru ca au urmarit sa afle exact materialele ce intra in componenta unui astfel de dispozitiv.

Specialistii de la Universitatea Plymouth au vrut sa vada daca este mit sau realitate faptul ca in electronice sunt „ascunse” metale rare. Totodata, s-a urmarit daca in componenta unui smartphone exista anumite componente toxice atat pentru noi, cat si pentru mediul inconjurator.

Iata de ce au bagat savantii smartphone intr-un blender!

Imediat ce au bagat un smartphone intr-un blender, telefonul s-a facut bucati, asa cum era de asteptat. Momentul inedit a fost filmat si un filmulet a fost postat in mediul online, spre bucuria internautilor. Totul pentru ca astfel de experimente nu sunt chiar la ordinea zilei.

Oamenii de stiinta au bagat un smartphone intr-un blender

Daca v-ati intrebat vreodata ce se intampla cu un smartphone intr-un blender, raspunsul a venit din partea savantilor americani. Ei au descoperit ca in componenta telefonului exista intr-adevar elemente rare precum neodim, praseodim, gadoliniu si disprosiu. Exista, de asemenea, si mici cantitati de argint sau aur.

Odata ce smartphone-ul a fost macinat, savantii au folosit resturile pe care le-au amestecat cu peroxid de sodiu, o substanta ce oxideaza, la aproximativ 500 de grade Celsius. Rezultatele au aratat ca telefonul continea 33 de grame de fier, 13 grame de siliciu, dar si 7 grame de crom.

Nu numai atat, pentru ca in componenta unui smartphone mai exista si acele elemente critice, asa cum le-au denumit specialistii. Este vorba despre 900 de miligrame de tungsten, 70 de miligrame de cobalt, dar si 160 de miligrame de neodim. In fiecare an sunt produse 1,4 miliarde de telefoane mobile, in intreaga lume. Fiecare smartphone contine, in medie, 90 de miligrame de argint si 36 de miligrame de aur, alaturi de alte materiale pretioase.

(sursa: phys.org)

Publicat: 15 mart. 2019, 11:15 Autor: madalina m. Viral
Pe aceeași temă