Cat timp trebuie sa stea copiii pe tableta! De ce ajunge acest dispozitiv sa le dauneze grav celor mici

Publicat: 02 ian. 2019, 14:18 Autor: madalina m. Parenting

Statul prea mult in fata dispozitivelor de orice tip le dauneaza celor mici.

Cat timp trebuie sa stea copiii pe tableta? Copii care sunt obisnuiti sa isi petreaca orele in fata unui ecran vor avea mari probleme de sanatate ca adulti. Avertismentul a fost facut recent de catre medici si e valabil pentru toti parintii.

Copiilor sub 12 ani nu le este indicat sa petreaca foarte mult timp in fata tabletei sau a unui smartphone. Asta deoarece dispozitivele mobile le afecteaza dezvoltarea creierului. Folosirea lor poate deveni extrem de periculoasa, mai ales daca cel mic nu a implinit inca 2 ani.

Totodata, medicii pediatri sunt de parere ca pana la aceasta varsta, copilul nici macar nu ar trebui sa stie de existenta tabletelor sau a telefoanelor mobile. Abia intre 3 si 5 ani, cei mici pot fi lasat sa se joace, insa sub atenta supraveghere a adultilor.

Cat timp trebuie sa stea copiii pe tableta

Cat timp trebuie sa stea copiii pe tableta!

De asemenea, parintii care se intreaba cat timp trebuie sa stea copiii pe tableta au primit un raspuns in acest sens, tot de la specialisti. Niciun copil nu trebuie sa depaseasca o durata medie de stat in fata monitoarelor.

Cei de pana la 12 ani ar trebui sa petreaca doar 2 ore pe zi cand se joaca pe tableta, pe cand copiii cu varsta intre 4 si 6 ani nu ar trebui sa stea mai mult de o ora in fata jocurilor. Un copil care nu a implinit 2 ani nu ar trebui sa foloseasca tehnologia moderna absolut deloc, desi e o tentatie foarte mare.

Daca cel mic se supra-expune si sta cu orele in fata televizorului, calculatorului, smartphone-ului sau tabletei, pot aparea atat riscul de obezitate, cat si cel de dereglare a somnului. Totodata, este afectata si buna dezvoltare a creierului.

Peste 70% dintre copiii care folosesc prea des tableta sau diverse dispozitive, mai ales seara, ajung sa doarma mai rau si au un somn agitat, spre deosebire de cei mici care nu au acest obicei. De multe ori, somnul de proasta calitate are un efect negativ si asupra performantelor cognitive.

(sursa: unilad.co.uk)

Publicat: 02 ian. 2019, 14:18 Autor: madalina m. Parenting
Pe aceeași temă