Sindromul cladirii bolnave. Ce este si cum poate fi evitat! Poate fi confundat cu raceala

Publicat: 12 apr. 2019, 11:27 Autor: madalina m. Life

Multe dintre cauzele imbolnavirilor sunt strans legate de mediul in care locuim sau lucram.

Sindromul cladirii bolnave este o afectiune destul de greu de depistat, de catre specialisti. Asta deoarece poate avea, in unele cazuri, simptome similare cu banala raceala sau gripa. Din pricina faptului ca multi oameni lucreaza in spatii mult prea inchise, ajung sa se imbolnaveasca.

Numele acestei afectiuni este dat de faptul ca o cladire sau alt tip de spatiu inchis ajunge sa ne imbolnaveasca. Nu sunt cunoscute cauzele acestui sindrom, dar savantii cred ca sunt legate de calitatea slaba a aerului.

Ce este sindromul cladirii bolnave

Simptomele ajung sa fie similare cu cele de gripa sau raceala. Cu alte cuvinte, ne putem trezi cu nas infundat, tuse, dureri mari de cap, sau chiar afectiuni ale pielii. Sindromul cladirii bolnave poate fi depistat abia dupa ce o persoana paraseste mediul nociv.

Sindromul cladirii bolnave. Ce este si cum poate fi evitat

Daca se observa o imbunatatire generala, poate fi pus acest diagnostic de catre specialisti. De asemenea, si tratamentul este foarte important, pentru ca nu poate fi acordat in primele faze. Abia atunci cand starea de sanatate a unei persoane se agraveaza, trebuie urmate anumite proceduri.

Cand pacientul patrunde in locul care il imbolnaveste si incepe sa se simta tot mai rau, in mod clar sufera de sindromul cladirii bolnave. In special femeile risca sa aiba aceasta problema medicala. Printre factorii care o declanseaza sunt nivelurile foarte mari de praf, dar si ventilatia proasta dintr-o incapere.

Cum se trateaza sindromul cladirii bolnave

Persoanele cele mai expuse lucreaza de obicei in birouri de mici dimensiuni, si foarte aglomerate, in care si iluminarea naturala este slaba. La fel, utilizarea computerelor cu ecrane vechi pot sa declanseze acest sindrom. Expunerea la azbest sau inhalarea vaporilor produselor de curatenie duc, de asemenea, la sindromul cladirii bolnave, potrivit celor de la sfatulmedicului.ro.

Odata cu diagnosticarea, specialistul le va recomanda celor care sufera de acest sindrom un tratament cu inhalatoare, pe termen scurt. Pentru o perioada mai lunga, poate fi prescris si un tratament cu leucotriene.

Celor care se imbolnavesc din cauza spatiilor in care lucreaza sau traiesc li se recomanda si evitarea produselor de curatenie ce contin parfumuri. Mediul trebuie sa fie igienizat in mod constant si praful aspirat de cate ori e necesar.

Daca sunt observate pete de mucegai, oriunde in casa sau la serviciu, trebuie indepartate de urgenta! Acestea duc la grave probleme respiratorii, iar in cazurile mai rare si la deces. Mucegaiul trebuie indepartat fie cu solutiile speciale sau cu o carpa umeda. Niciodata nu il indepartati folosind doar o carpa uscata. Metoda va duce la impastrierea sporilor de mucegai, peste tot prin casa.

Publicat: 12 apr. 2019, 11:27 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă
×