Alergia la ambrozie. Cel mai eficient tratament in combaterea unei probleme medicale ce poate cauza moartea

Publicat: 27 aug. 2018, 10:32 Autor: madalina m. Life

Persoanele care sufera de alergie la ambrozie pot ajunge la insuficiente respiratorii, intr-un timp scurt.

Cei care au alergie la ambrozie isi pun viata in pericol. Asta deoarece problema medicala poate trece neobservata, dar se declanseaza chiar in aceasta perioada, atunci cand planta infloreste. Polenul ei provoaca atat bronsite, cat si conjuctivite sau inflamatii.

Cum se manifesta orice alergie la ambrozie

Alergia la ambrozie este una dintre cele mai raspandite din Romania. Polenul acestei plante devine aproape toxic pentru unele persoane si intra in atmosfera la inceputul lunii august, pana cand vremea se raceste mai serios, in noiembrie.

Alergie la ambrozie

Din pricina incalzirii globale, durata in care ambrozia produce polen este tot mai lunga, de la un an la altul. Ceea ce inseamna ca oamenii care au alergie la ambrozie au mai mult de suferit, in fiecare sezon cald.

Ambrozia poate provoca rinita alergica, conjuctivita, astm, precum in cazul alergiilor la orice alt tip de polen. In cazurile extreme si daca nu este tratata corespunzator, poate provoca si moartea, din pricina crizelor de tuse care duc la sufocare.

Simtomele sunt foarte suparatoare, incepand cu stranuturi, congestie nazala, rinoree, umflarea si inrosirea ochilor, pierderea mirosului, dureri mari de cap, oboseala cronica, somnolenta si o stare generala de rau.

Ce tratament poti urma daca ai alergie la ambrozie?

Reactia alergica seamana foarte mult cu o raceala obisnuita. Tocmai din acest motiv, cele doua probleme medicale sunt adesea confundate, mai ales in lunile de vara. Mai mult, diferenta majora este lipsa febrei, dar si faptul ca orice alergie la ambrozie se manifesta prin simtome exacerbate.

Alergie la ambrozie

Problema medicala poate fi tratata relativ simplu, daca e depistata la timp. Cele mai eficiente substante in tratarea simptomelor de alergie la ambrozie sunt antihistaminicele orale, noteaza csid.ro.

Acestea actioneaza asupra cailor inflamatorii responsabile de simptomele rinitei alergice, prezente si in acest caz. Antihistaminicele vor inlatura sursa disconfortului si vor ameliora problema pana la o perioada de 24 de ore.

Si spray-urile nazale decongestionante pot fi de folos in cazul acestei alergii. Vor ajuta la eliberarea rapida a nasului infundat si la eliminarea secretiilor nazale. Totusi, singurul inconvenient al acestora este faptul ca pot fi utilizate pe o perioada scurta de timp, de pana la 7 zile. In caz contrar, pot agrava simptomele.

Publicat: 27 aug. 2018, 10:32 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă