Simptomul de Covid-19 care afectează tot mai mulți pacienți. Ce a putut să observe o femeie la duș

Publicat: 09 Aug. 2020, 11:38 Arhiva
Simptomul de Covid-19 care afectează tot mai mulți pacienți. Ce a putut să observe o femeie la duș

Un număr mare de pacienți infectați cu coronavirus chestionați în cadrul unui sondaj online au declarat că se confruntă cu o cădere severă a părului, la câteva săptămâni după externarea din spital, relatează presa britanică.

Într-un sondaj online la care au participat peste 1500 de persoane din grupul de Facebook Survivor Corp, 27% dintre persoanele care se recuperează după infecția cu coronavirus au spus că se confruntă cu căderea părului.

Pacienți au postat fotografii pe rețelele de socializare în care arată cum părul li s-a rărit și li se desprind smocuri.

Este și cazul lui britanicei Grace Dudley, care deși are doar 30 de ani, în martie a dezvoltat o formă gravă de Covid-19. La o lună după ce a fost externată din spital, femeia a observat pe pernă mai multe smocuri de păr, scrie The Sun.

„Am fost la medic ca să îmi examineze părul și mi-a spus că împi voi pierde cea mai mare parte a părului, dacă nu chiar pe tot. Am întrebat de ce și mi-a explicat că am fost aproape de moarte când am fost în spital cu Covid, iar corpul meu trece printr-un proces de deces și a folosit toată energia care ar fi fost necesară pentru menținerea părului ca să mă țină în viață. Așa că acum trebuie să cadă tot și să crească la loc”, a povestit ea.

Grace a reușit să se vindece de Covid-19 după 10 zile în care a fost intubată la terapie inensivă.

„M-am trezit și am observat că era pe pernă și mi-am zis că nu e de bine. De fiecare dată când îmi periam părul, cădea și asta se mai întâmplă și acum. Mi-am pierdut 55% din păr și în fiecare zi pierd tot mai mult. Am zone de chelie și este dificil, pentru că aveam un păr bogat”, a adăugat ea.

Publicat: 09 Aug. 2020, 11:38 Arhiva
Pe aceeași temă