Pacienții infectați cu noul coronavirus au locuri limitate în spitale! Mărturia cutremurătoare a unui bolnav: „Îi auzeai cum se chinuie să resusciteze”

Publicat: 08 Aug. 2020, 10:32 Arhiva
Pacienții infectați cu noul coronavirus au locuri limitate în spitale! Mărturia cutremurătoare a unui bolnav: „Îi auzeai cum se chinuie să resusciteze”

Vineri s-a înregistrat un nou record de infectări cu noul coronavirus! 1.378 de români au aflat că au Covid-19 și 50 și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore. De asemenea, în secțiile de terapie intensivă din toată țara sunt 446 de bolnavi în stare gravă.

La Iași, autoritățile au ajuns la concluzia că din 30 de oameni depistați zilnic pozitiv, mai mult de jumătate s-au infectat în concediu, la munte sau pe litoral. Mai mult decât atât în București, spitalele sunt pline pentru că foarte mulți pacienți au nevoie de mai mult de două săptămâni de tratament.

De asemenea Spitalele de boli infecţioase Matei Balş şi Victor Babeş sunt aglomerate. Din această cauză, cei care se simt bine sunt sfătuiţi să se izoleze acasă.

În acest moment, în cinci dintre cele şapte spitale care tratează pacienţi cu COVID-19 în Capitală mai sunt aproximativ 50 de locuri libere.

Mărturia cutremurătoare a unui bolnav

Un inginer de la Galaţi, ajuns la Cluj pentru analize, a aflat că s-a infectat cu virusul SARS COV 2 și a fost internat la secţia de boli infecţioase unde a rămas trei săptămâni.

 „În perioada cât am stat acolo, trei s-au dus în rai. Îi auzeai, îi auzeai cum se chinuie să resusciteze. Trăgeam aer şi ce să vă spun, simţeam că trag aşa cu șmirghel. Acolo am învăţat din nou să respir. Plus că noaptea dacă nu dormeam, auzeam salvarea. Una, două, trei, la 2, la 2, la 3 dimineaţa veneau salvări, veneau salvări la spital. Şi psihic te afectează. Trebuie purtat masca, trebuie distanţare socială, trebuie avut grijă. Eu am trăit ceea ce nu vreau să trăiască nimeni”, a declarat Eugen Pop, pacient COVID-19.

Bill Gates, avertisment dur: „Ne vom confrunta cu o pandemie mai lungă şi mai mortală”

Bill Gates a început să avertizeze lumea în legătură cu pericolul unei potenţiale pandemii încă din 2014, încercând să pornească o conversaţie în acest sens şi cu Donald Trump în momentul preluării funcţiei de preşedinte al Statelor Unite.

 „Dacă lăsăm medicamentele şi vaccinul să meargă către cel mai mare ofertant, în locul oamenilor şi locurilor unde este cea mai mare nevoie, ne vom confrunta cu o pandemie mai lungă şi mai mortală”, spune Gates, potrivit CNBC.

Un potenţial vaccin contra coronavirusului finanţat de fundaţia miliardarului Bill Gates este testat pe oameni, scrie Business Insider. Dacă rezultatele sunt cele aşteptate, acesta ar putea fi gata până la finalul anului.  Vaccinul experimental a fost dezvoltat de Inovio Pharmaceuticals, iar programul a fost finanţat de Fundaţia Bill şi Melinda Gates.

Numit INO-4800, acesta este cel de-al doilea vaccin potenţial contra coronavirusului care este testat în SUA. Biotecnologia din Massachusetts, Moderna, a început procesul de testare siguranţă la jumătatea lunii martie. Dr. Anthony Fauci, medic şi imunolog american care ocupă funcţia de director al Institutului Naţional de Alergii şi Boli în Statele Unite, a spus în mod repetat că va dura cel puţin un an până la apariţia unui vaccin sigur şi eficient împotriva virusului.

Publicat: 08 Aug. 2020, 10:32 Arhiva
Pe aceeași temă