Sicriul Regelui Carol al II-lea, depus în Catedrala Veche de la Curtea de Argeș

Publicat: 09 Mar. 2019, 11:31 News 2

Majestatea Sa Margareta urmează să fie reprezentată de Alteța Sa Regală Principele Radu. Vor lua parte Principesa Sofia și Principesa Maria.

Sicriul Regelui Carol al II-lea, depus în Catedrala Veche de la Curtea de Argeș. Sicriul a fost scos din criptă și depus pe un catafalc în Catedrala Veche de la Curtea de Argeș, iar sâmbătă, acesta va fi înhumat în Catedrala Nouă Arhiepiscopală și Regală, unde își dorm somnul de veci Regele Mihai și Regina Ana.

Sicriul cu rămășițele Regelui Carol al II-lea a fost scos vineri seara din cripta Vechii Catedrale ctitorite de Neagoe Basarab, unde își dorm somnul de veci Regii României și a fost depus pe un catafalc. La slujbă a participat și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei.

Sâmbătă, sicriul va fi purtat pe brațe și înhumat în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea De Argeș, unde sunt înmormântați Regele Mihai și Regina Ana.

Sicriul Regelui Carol al II-lea, depus în Catedrala Veche de la Curtea de Argeș

Ceremonia funerară va începe cu un serviciu religios oficiat în Vechea Catedrală și se va încheia cu ceremonia înhumării în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.

Își vor da concursul militarii Brigăzii 30 Gardă ”Mihai Viteazul”, precum și cei ai Batalionului Vânători de Munte 33 ”Posada” din Curtea de Argeș.

În anul 2003, după o jumătate de secol de la trecerea la cele veșnice a Regelui Carol al II-lea, în Portugalia, rămăşiţele sale pământeşti au revenit în România, aflându-se depuse, până în ziua de astăzi, într-o capelă a Mânăstirii Curtea de Argeş.

Dezmat uluitor in familia regala a Romaniei! Dezvaluiri incendiare despre membrii Casei Regale: ”A ramas in istorie ca fiind regele Playboy. Nu se putea abtine de la sex”

Publicat: 09 Mar. 2019, 11:31 News 2
Pe aceeași temă