Breaking news! Prințul Philip încetat din viață la 99 de ani!

Publicat: 09 apr. 2021, 14:20 Autor: Elena Vedete
Breaking news! Prințul Philip încetat din viață la 99 de ani!

Este doliu la Casa Regală Britanică! Prințul Philip a murit la vârsta de 99 de ani. Soțul reginei suferise o intervenție chirurgicală la inimă în urmă cu câteva săptămâni. 

Ducele de Edinburgh și-a petrecut ultimele zile la castelul Windsor împreună cu soția sa, după o ședere de 28 de nopți la spital, fiind internat la jumătatea lunii februarie pentru o infecție și o afecțiune cardiacă preexistentă.

Moartea sa aruncă națiunea și familia regală în doliu și pune capăt vieții lui Philip de serviciu în Marea Britanie și Elisabeta, regina care l-a adorat încă din adolescență.

„El a fost, pur și simplu, forța mea și a rămas în toți acești ani”, a spus Majestatea Sa la banchetul de la Nunta de Aur din 1997.

„Eu și întreaga sa familie, și aceasta și multe alte țări, îi datorăm o datorie mai mare decât el pretindem vreodată, sau vom ști vreodată. Înțelept, credincios – și deseori controversat – ducele a fost cea mai mare sursă de sprijin a reginei, confidentul ei și bărbatul pe care s-a bazat mai presus de toți ceilalți”, scrie Daily Mail. 

Până la moartea sa, Philip a fost cel mai longeviv consort din istoria Marii Britanii și cel mai vechi partener al unui monarh domnitor, care, în ciuda sănătății sale proaste, a participat la prima sa logodnă regală din 2021, săptămâna trecută.

Sursa foto: Profimedia

Publicat: 09 apr. 2021, 14:20 Autor: Elena Vedete
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×