Sfantul Sisoe. Ce rugaciune se spune in ziua de 6 iulie

Publicat: 08 Jul. 2019, 17:16 Life
Sfantul Sisoe. Ce rugaciune se spune in ziua de 6 iulie

Nu multi stiu cine a fost acest sfant, dar credinciosii adevarati isi aduc aminte de el pe data de 6 iulie. Si se roaga la el.

Sfantul Sisoe cel Mare este sfantul care apara toti copiii de rele. In ziua de 6 iulie, toti credinciosii rostesc o rugaciune pentru a fi ocrotiti, la randul lor. Rugaciunea catre Sfantul Sisoe se citeste doar la necaz, nu in alte situatii. Este extrem de utila.

Sfântul Cuvios Sisoe cel Mare a trăit într-una dintre mănăstirile pustiului egiptean, la începutul secolului al IV-lea. A continuat traditia monastica a Sfântului Antonie cel Mare. Dupa moartea lui, Sfantul Sisoe a intrat în pustie şi nu a mai ieşit de acolo timp de 72 de ani. Afla aici mai multe detalii despre viata lui.

Sfantul Sisoe – rugaciune

Sfantul Sisoe. Ce rugaciune se spune in ziua de 6 iulie
Sfantul Sisoe. Ce rugaciune se spune in ziua de 6 iulie

„Slujindu-te de rugăciuni neîncetate, ai lepădat stricăciunea patimilor de la suflet şi ai curăţit vederea cugetului tău. Drept aceea, Sfinte Sisoe, te-ai învrednicit ca un prooroc a vedea mai înainte cele viitoare, cu bună credinţă cântând: preoţi, binecuvântaţi, popoare, preaînălţaţi pe Hristos întru toţi vecii.

Rugaciunea lui Arsenie Boca. O rostea in fiecare duminica pentru ajutor divin

Sfinte Cuvioase Părinte Sisoe, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.Îngereşte ai vieţuit fiind în trup, cuvioase şi taberele cele potrivnice le-ai biruit. Drept aceea, cu veselie te-ai sălăşluit, părinte, în viaţa cea fără materie, unde sunt cetele îngerilor, cu care împreună acum cânţi: preoţi, binecuvântaţi, popoare, preaînălţaţi pe Hristos întru toţi vecii.

Rugaciune inainte de spovedanie. Ce trebuie sa ii spui lui Dumnezeu, inainte de a trece pe la preot!

Binecuvântăm pe Tatăl şi pe Fiul şi pe Sfântul Duh, Dumnezeu.

Cu sfinţitele tale rugăciuni către Dumnezeu, curăţeşte sufletul meu, căci sunt împresurat de spinii patimilor şi de robia care mă cuprinde, miluieşte-mă, părinte, purtătorule de Dumnezeu, ca, ajungând curat, să cânt: tineri binecuvântaţi, preoţi, lăudaţi, popoare, preaînălţaţi pe Hristos întru toţi vecii”.

Sursa: doxologia.ro (citeste aici troparul Sfantului Sisoe)

Rugaciune pentru liniste. Scapa de probleme si depresie cu ea. Cand se citeste

Publicat: 08 Jul. 2019, 17:16 Life
Pe aceeași temă