Cum tratezi intepaturile de tantar, in mod corect. Multi nu stiu cat pot fi de periculoase!

Publicat: 08 iul. 2019, 15:13 Autor: madalina m. Life

Intepaturile de tantar nu trebuie neglijate, sustin specialistii. De multe ori pot deveni periculoase pentru organismul uman.

Cum tratezi intepaturile de tantar? Savantii au demonstrat de curand ca mirosul pielii fiecarui individ, dar si cantitatea de dioxid de carbon de pe suprafata sa sunt factori care atrag tantarii. Pe de alta parte, exista si persoane care nu au aceasta problema.

Odata cu trecerea timpului, unii oameni devin mai sensibili la intepaturile de tantar, desi nu stiau sa aiba aceasta problema. In aceste cazuri, piscaturile acestor insecte nu trebuie ignorate. Desi unii oameni nu au foarte multe intepaturi pe piele, acestea se pot transforma in rani periculoase.

Cum tratezi intepaturile de tantar

Cum tratezi intepaturile de tantar, in mod corect

De aceea, trebuie sa actionam rapid, daca le observam pe piele. Shari Lipner, un specialist in dermatologie de la „Weill Cornell Medicine” a subliniat faptul ca o simpla intepatura se poate transforma intr-o mare problema de sanatate. Exista insa si un motiv foarte clar pentru care unii oameni prezinta intepaturi mai grave fata de altii.

Atunci cand ne inteapa un tantar, insecta isi injecteaza saliva in piele. „Saliva contine proteine si alergeni cand provoaca senzatia de mancarime, umflaturi si inrosirea pielii, in majoritatea cazurilor”, a fost de parere Shari Lipner.

In general, cea mai comuna reactie la intepatura de tantar este umflarea zonei si senzatia de mancarime, la un nivel redus. Pielea altor oameni reactioneaza total diferit. Savantul a mai explicat ca totul are legatura cu nivelul de alergie pe care il avem fata de saliva insectei.

Marimea intepaturii variaza si in functie de timpul cat dureaza atacul din partea insectei periculoase. Cu cat tine mai mult, cu atat ne putem trezi cu rani pe piele. Daca persoana se scarpina insistent, se poate ajunge si pana la rani sau cicatrici. Ulterior, pielea se pigmenteaza si se transforma intr-o umflatura permanenta, noteaza gandul.info.

Recomandarea este sa fie pusa o compresa cu apa rece pe intepatura. Asta deoarece nervii nu pot recepta aceasta senzatie de mancarime si pe cea de rece, in acelasi timp. Daca senzatia persista mai mult timp, se recomanda o crema bazata pe hidrocortizol sau un tratament cu pastile antihistaminice. Cum te protejezi de virusul West Nile

Publicat: 08 iul. 2019, 15:13 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă