E sarea de masa periculoasa? Adevarul oferit de specialisti. Ce nu afli de pe eticheta

Publicat: 14 iul. 2019, 21:51 Autor: madalina m. Life

Sarea de masa este cu siguranta unul dintre cele mai folosite ingrediente in mancaruri, din intreaga lume.

E sarea de masa periculoasa? Un studiu recent a scos la iveala un adevar socant. Cel mai popular ingredient din felurile de mancare ar ascunde un secret foarte periculos. Specialistii au scos la iveala totul, mai ales ca informatiile nu sunt niciodata regasite pe ambalaj.

In urma unui experiment realizat de curand s-a aflat ca sarea de masa ne-ar putea pune sanatatea in pericol, intr-un mod neasteptat. Se pare ca 90% dintre produsele de sare ar contine fragmente de microplastic.

E sarea de masa periculoasa?

Acest pericol a devenit unul real si pentru oameni, nu doar pentru vietuitoarele marine care se lupta cu excesul de plastic al planetei noastre. Studiul a fost realizat de catre cercetatorii din Coreea de Sud, alaturi de Greenpeace Asia.

In acest sens, au fost testate nu mai putin de 39 de branduri producatoare de sare de masa, din intreaga lume. Astfel s-a descoperit ca 36 dintre acestea contineau microplastic, ce poate ajunge sa fie daunator organismului uman. Singurele produse de sare ce nu fusesera contaminate erau cele comercializate in Franta, China si Taiwan.

Cantitatea de microplastic din sare poate sa varieze drastic, in functie de tara sau regiunea in care este ragasita. Cel mai mare nivel a fost observat in cazul animitor produse din Asia. Totodata, plasticul microscopic din sarea de masa reprezinta un efect nociv direct al poluarii cu plastic.

Este una dintre cele mai puternice crize ecologice din istoria planetei noastre. Din acest motiv, si sarea de mare a ajuns sa aiba una dintre cele mai mari concentratii de microplastic. Este urmata de sarea din lacuri, dar si cea extrasa din zone miniere, noteaza digi-world.tv.

Rezultatele celui mai nou studiu subliniaza si concluziile din alte experimente referitoare la microplasticele ingerate de oameni. Profesoara Sherri Mason, de la Universitatea din New York, a condus un studiu separat legat de particulele de plastic. „Aceasta noua cercetare ne demonstreaza ca microplasticele sunt omniprezente. Nu se pune problema ca daca vei cumpara sare de masa in Anglia, esti in siguranta”, a spus aceasta.

In prezent nu se cunosc foarte multe despre efectele nocive ale microplasticelor asupra organismului uman. Expertii avertizeaza insa ca acest neajuns al cunoasterii stiintifice nu ar trebui sa fie un verdict linistitor, ci din contra, sa ne ingrijoreze.

Publicat: 14 iul. 2019, 21:51 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă