Au fost interzise obiectele de unica folosinta! De cand intra in vigoare aceasta decizie si ce urmeaza sa dispara de pe piata

Publicat: 31 Mar. 2019, 16:52 General

Obiectele de unica folosinta nu vor mai putea fi achizitionate in viitorul cat se poate de apropiat.

Decizia a fost luata in urma cu cateva zile, de catre Parlamentul European.

Au fost interzise obiectele de unica folosinta cu care ne-am obisnuit multi dintre noi. Spre exemplu, nu vor mai putea fi gasite tacamuri de plastic de unica folosinta sau betisoare pentru curatarea urechilor. Decizia mult asteptata a venit miercuri, in aceasta saptamana.

Legea va intra in vigoare peste doi ani de zile! Au fost interzise obiectele de unica folosinta incepand cu anul 2021. De atunci, nu vom mai gasi in rafturile magazinelor astfel de lucruri comune. Cu acest prilej, se va incerca o reducere a poluarii foarte mari de la nivelul marilor si oceanelor lumii. Dupa cum se cunoaste deja, poluarea cu microplastic este cel mai nou pericol pentru vietatile din mediul acvatic.

Decizia luata de catre Parlamentul European este vazuta cu ochi buni de majoritatea celor care militeaza pentru salvarea mediului inconjurator. Proiectul fusese aprobat in cadrul negocierilor cu statele membre. De asemenea, masura va intra in vigoare incepand cu anul 2021, fiind aprobata cu 560 de voturi in favoare, si 35 contra.

Continuarea articolului »

Publicat: 31 Mar. 2019, 16:52 General
Pe aceeași temă