Cele mai frumoase rafturi metalice cu rol funcțional în casă

Publicat: 11 Mar. 2019, 10:50 Life
Cele mai frumoase rafturi metalice cu rol funcțional în casă

Printre piesele de mobilier din casă se pot include și anumite modele de rafturi metalice sau care sunt realizate din alte materiale, cum este de exemplu lemnul sau plasticul.

rafturi din metal cu rol functional (1)

Rafturile se pot folosi în orice cameră din casă, chiar și în balcon, debara, pe terasă, boxă, pivniță, sau în garaj. Rafturile sunt proiectate în diferite variante de modele și dimensiuni și au rol funcțional dar și un rol important, acela de a schimba designul decorativ în casă.

Rafturi metalice pentru depozitarea cărților

Iubitorii de lectură au obiceiul de a cumpăra multe cărți și acest lucru face ca la un moment dat biblioteca să devină supraaglomerată. Pentru a putea așeza într-un mod atrăgător cărțile care nu mai au loc în biblioteca locuinței se pot achiziționa rafturi metalice care sunt utile pentru depozitarea și sortarea cărților în funcție de culori, gen, autori, edituri, dimensiuni sau alte opțiuni alese de fiecare persoană în parte.

Aceste rafturi sunt rezistente, ușor de asamblat, oferă posibilitatea de a economisi spațiul în cameră, de a fi utilizate și pentru depozitarea unor obiecte interesante (rame foto, statuete, cutii decorative cu lucruri mici) și deci nu doar a cărților.

Rafturi metalice pentru depozitarea obiectelor în casă

rafturi din metal cu rol functional (2)

În orice cameră din locuință se pot include rafturi de depozitare a diferitelor obiecte, indiferent că este vorba de jucării sau obiecte de artă. Sunt oameni care adoră să pună pe rafturi diferite lucruri la care țin foarte mult, cum sunt ramele cu fotografiile persoanelor dragi, trofeele sportive, anumite suveniruri interesante pe care le-au adus din vacanțe.

Rafturi pentru baie

rafturi din metal cu rol functional (3)

În cazul acestui spațiu din casă sunt recomandate rafturile metalice care au polițele din sticlă groasă și rezistentă. Acestea sunt foarte ușor de întreținut, se pot curăța rapid cu o cârpă moale, și în plus sticla este elegantă și nu absoarbe umezeala. Pot fi folosite modele deosebite de rafturi agățate de perete sau rafturi tip piedestal care se așază direct pe podea.

Rafuri metalice pentru grădină, balcon sau terasă

rafturi din metal cu rol functional (4)

Un accesoriu frumos pentru astfel de zone ale casei sunt rafturile din aluminiu sau din metal durabil, rafturi din lemn sau din plastic, pe care se pot depozita diferite lucruri utile sau ghivece cu flori și care au scop decorativ. Prin folosirea rafturilor se economisește spațiul din balcon și se poate da acestui loc un farmec aparte.

Rafturile pentru flori pot avea diferite forme și dimensiuni, pot fi realizate și la comandă pentru a se putea încadra perfect într-o anumită zonă din balcon sau terasă. Acestea pot ocupa integral un perete al balconului și pot permite depozitarea unor lucruri cu rol decorativ. Se pot folosi și rafturi rabatabile care permit stocarea unor cărți, obiecte și accesorii mai deosebite și care nu trebuie neapărat ținute la vedere.

Pentru balcoanele care au forme mai deosebite se pot folosi și rafturi din lemn făcute la comandă care sunt fabricate la dimensiunile dorite.

Rafturi metalice pentru garaj

rafturi din metal cu rol functional (5)

(link pe poză https://www.pinterest.com/TwelveOnMain/shelving-ideas/)

Rafturile metalice sunt foarte utile în garajul casei pentru că pe ele se pot depozita diverse echipamente, diferite unelte (clești, ciocane, șurubelnițe), anumite unelte electrice (polizoare, șlefuitoare, fierăstraie, burghie), lucruri care sunt folosite la activitățile de reparații.

Toate aceste lucruri și echipamente care se țin în garaj pot fi depozitate în ordine pe rafturi metalice și astfel sunt stocate corespunzător și găsite rapid atunci când este nevoie de ele. Se pot folosi și cutii pentru depozitarea obiectelor mai mici, dar și panouri din lemn pe care se pot agăța în ordine sculele și uneltele de diferite tipuri.

În garaj se pot depozita și obiectele care nu se folosesc frecvent în casă și care pot ocupa prea mult spațiu în camere. Astfel de obiecte pot fi stocate în cutii din carton sau din plastic și depozitate pe rafturi.

Persoanele care caută astfel de produse pot achiziționa din magazinele online sisteme de rafturi metalice care sunt utile și pentru alte domenii de activitate, nu doar pentru activitățile casnice din locuință. Pe aceste site-uri sunt rafturi pentru spații comerciale, rafturi pentru arhivare, rafturi pentru supermarket-uri, rafturi pentru spații industriale, dar și alte produse necesare: schele din aluminiu mobile sau pliabile, scări din aluminiu multifuncționale, vitrine frigorifice, accesorii și echipamente pentru magazine, pentru restaurante, hoteluri și altele.

Publicat: 11 Mar. 2019, 10:50 Life
Pe aceeași temă