Se transmite sau nu coronavirusul prin strănut? Care este răspunsul medicilor

Publicat: 24 mart. 2020, 12:06 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Cum se transmite coronavirusul. Din ce în ce mai multe persoane sunt panicate din cauza răspândirii coronavirusului prin contact direct. De aceea, trebuie să respectăm o serie de reguli pentru a ne proteja de eventualele infectări cu noul virus venit din China.

”Coronavirusul se transmite prin tuse sau strănut?” – răspunsul este DA, deoarece picăturile eliminate când o persoană cu COVID-19 tușește sau strănută pot transmite infecția persoanelor din apropiere.

”Picăturile fine eliminate atunci când o persoană infectată cu coronavirus tușește sau strănută conțin particule viabile de coronavirus. Acestea pot transmite infecția dacă intră în contact cu ochii, gura sau mucoasa nazală ale altor persoane. Conform rezultatelor unui experiment de laborator publicat săptămâna trecută, astfel de particule fine conținând coronavirus pot transmite infecția inclusiv după 3 ore de la expulzare. Pentru a reduce riscul infectării proprii și a celorlalți, sunt absolut necesare respectarea normelor de igienă recomandate (spălat des pe mâini, acoperirea gurii la strănut cu un șervețel, nu cu mâna) și a unei distanțe de cel puțin trei pași mari față de ceilalți”, transmit autoritățile.

Cum spălăm hainele pentru a fi siguri că nu rămân particule de virus în ele

Pandemia de coronavirus. Cum spălăm hainele pentru a fi siguri că nu rămân particule de virus în ele! Specialiştii atrag atenţia că virusurile şi bacteriile se transmit şi prin intermediul fluidelor corporale care rămân în haine, dacă acestea nu sunt igienizate corect.

Spălarea hainelor trebuie făcută cu mare atenţie, mai ales acum, în plină pandemie de COVID-19, pentru a fi siguri că le-am igienizat corect, potrivit thesun.co.uk.

1. Majoritatea virusurilor nu rezistă la temperaturi de peste 60 de grade Celsius, aşa că cel mai bine este să vă spălaţi hainele cu o apă cât mai fierbinte.

2. Temperaturile foarte ridicate, la fel ca şi cele foarte scăzute, aproape de îngheţ, pot împiedica bacteriile să se înmulţească. Dacă aveţi un fier de călcat cu temperaturi de peste 100 grade, nu uitaţi de această etapă.

3. Chiar maşina de spălat, unde curăţaţi hainele, poate fi o sursă de cotaminare cu germeni. pentru a împiedica acest lucru, puneţi o cană cu oţet în cuvă şi porniţi un ciclu de spălare la cel puţin 60°C. Dacă repetaţi procedeul lună de lună, scăpaţi de acumulările de detergent, mucegai şi bacterii.

4. Nu folosiţi o cantitate mai mare de detergent, cu gândul că hainele se vor curăţa mai bine. Este total greşit, atenţionează specialiştii, explicând că, în acest mod, vom obţine mai multă spumă, iar hainele nu se vor clăti bine şi murdăria rămâne pe ele.

5. Oţetul alb poate fi un bun înlocuitor pentru soluţiile antibacteriene din comerţ. Este bun pentru igienizarea şi reîmprospătarea hainelor. E bine să adăugaţi jumătate de ceaşcă în sertarul maşinii de spălat în timpul ciclului de clătire.

Publicat: 24 mart. 2020, 12:06 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă
×