Pandemia de coronavirus. Cum spălăm hainele pentru a fi siguri că nu rămân particule de virus în ele

Publicat: 20 Mar. 2020, 12:47 Arhiva
Pandemia de coronavirus. Cum spălăm hainele pentru a fi siguri că nu rămân particule de virus în ele

Pandemia de coronavirus. Cum spălăm hainele pentru a fi siguri că nu rămân particule de virus în ele! Specialiştii atrag atenţia că virusurile şi bacteriile se transmit şi prin intermediul fluidelor corporale care rămân în haine, dacă acestea nu sunt igienizate corect. 

Spălarea hainelor trebuie făcută cu mare atenţie, mai ales acum, în plină pandemie de COVID-19, pentru a fi siguri că le-am igienizat corect, potrivit thesun.co.uk.

În plus, nu trebuie să tuşim sau să strănutăm în haine, iar dacă am recurs, totuşi, la acest gest, hainele trebuie spălate riguros, spun cei de la Instititul de Sănătate Publică din Anglia.

Ce  trebuie să faci pentru a curăța corect hainele

1. Majoritatea virusurilor nu rezistă la temperaturi de peste 60 de grade Celsius, aşa că cel mai bine este să vă spălaţi hainele cu o apă cât mai fierbinte.

2. Temperaturile foarte ridicate, la fel ca şi cele foarte scăzute, aproape de îngheţ, pot împiedica bacteriile să se înmulţească. Dacă aveţi un fier de călcat cu temperaturi de peste 100 grade, nu uitaţi de această etapă.

3. Chiar maşina de spălat, unde curăţaţi hainele, poate fi o sursă de cotaminare cu germeni. pentru a împiedica acest lucru, puneţi o cană cu oţet în cuvă şi porniţi un ciclu de spălare la cel puţin 60°C.

Dacă repetaţi procedeul lună de lună, scăpaţi de acumulările de detergent, mucegai şi bacterii.

4. Nu folosiţi o cantitate mai mare de detergent, cu gândul că hainele se vor curăţa mai bine. Este total greşit, atenţionează specialiştii, explicând că, în acest mod, vom obţine mai multă spumă, iar hainele nu se vor clăti bine şi murdăria rămâne pe ele.

5. Oţetul alb poate fi un bun înlocuitor pentru soluţiile antibacteriene din comerţ. Este bun pentru igienizarea şi reîmprospătarea hainelor. E bine să adăugaţi jumătate de ceaşcă în sertarul maşinii de spălat în timpul ciclului de clătire.

Publicat: 20 Mar. 2020, 12:47 Arhiva
Pe aceeași temă