Scarlatina la gravide. Cat de periculoasa e pentru fat, in functie de trimestrul sarcinii

Publicat: 22 apr. 2019, 14:04 Autor: madalina m. Parenting

Gravidele trebuie sa fie atente la absolut toate simptomele, pentru ca scarlatina e cat se poate de contagioasa.

Scarlatina la gravide, dar si in general, este cauzata de o bacterie. Din acest motiv este o boala contagioasa si care se raspandeste foarte rapid in mediile pe care le frecventeaza cei mici.

Mamicile si gravidutele trebuie sa fie ceva mai precaute in lunile mai si iunie, dar si in noiembrie si decembrie. Cele insarcinate care se imbolnavesc de scarlatina au nevoie de un tratament de urgenta. Sunt cazuri mai rare, insa daca apar simptomele nu trebuie neglijate.

Scarlatina la gravide – simptome

Scarlatina se manifesta prin streptococul beta-hemolitic de grup A, care o cauzeaza. Nu exista un vaccin care sa previna imbolnavirea. Unicul fel in care gravidutele se pot proteja de scarlatina este sa se fereasca de alti posibili bolnavi.

Scarlatina la gravide

Bacteria care provoaca boala se transmite prin stranut, dar si pe cale orala, spre exemplu prin vorbit! Orice atingere a obiectelor contaminate le poate imbolnavi pe femeile insarcinate si bacteria poate fi data mai departe, fara ca o persoana sa stie ca s-a infectat. Pestele in alimentatia gravidelor

Durerea in gat se regaseste printre primele semne ale imbolnavirii. In cazul contaminarii, se intensifica dupa cateva zile, iar alaturi de aceasta mai apare si febra. Se poate observa si o inflamare a ganglionilor de la gat. Vor mai aparea si dureri mari in zona capului, si la nivelul urechilor, dar si o eruptie cutanata in pe langa gat si piept.

Scarlatina la gravide – tratament

Gravidele trebuie sa anunte imediat medicul pentru a putea sa stabileasca un tratament corespunzator. Acesta se da pe o perioada de aproape 10 zile. Trebuie luat in primele 48 de ore de la constatarea infectarii.

In functie de lunile de sarcina se stabileste si tratamentul pentru gravide. Totodata, un alt simptom mai este si limba persoanei bolnave, care capata o culoare foarte intensa. Mai mult, febra pe durata sarcinii este periculoasa, mai ales daca se ating temperaturi mari. Cel mai probabil se vor prescrie antibiotice dintr-o categorie speciala, care sa nu afecteze bebelusul.

In caz contrar, in care gravida bolnava de scarlatina refuza tratamentul, starea de sanatate se poate inrautati cu mult. In cazurile mai rare survine si decesul. In primul trimestru de sarcina, organismul trebuie ferit de orice fel de infectie. Mama trebuie sa evite si medicamentele.

Asadar, in aceasta perioada, cand fatul este foarte vulnerabil, este cel mai periculos ca viitoarele mamici sa se contamineze cu scarlatina. Medicul poate prescrie un tratament impotriva infectiei si ar putea recomanda si analgezice contra febrei. Acestea trebuie insa sa fie din categoria speciala, pentru sarcina, noteaza totuldespremame.ro. Cu cat sarcina este mai inaintata, cu atat este mai putin periculos pentru bebelus, daca mama s-a contaminat cu scarlatina.

Publicat: 22 apr. 2019, 14:04 Autor: madalina m. Parenting
Pe aceeași temă
×