Cum ajută masajul cu bambus la ameliorarea durerilor de spate din perioada sarcinii

Publicat: 18 ian. 2019, 12:38 Autor: Echipa Ciao.ro Beauty & Style
Cum ajută masajul cu bambus la ameliorarea durerilor de spate din perioada sarcinii

Durerea de spate reprezintă unul dintre cele mai des întâlnite simptome de-a lungul sarcinii, evoluând în intensitate pe masura ce aceasta avansează.


Este inevitabil să se întample acest lucru, dat fiind că centrul de greutate se modifică simtitor, iar pe mușchii coloanei este pusă foarte multă presiune.

Cum ajută masajul cu bambus la ameliorarea durerilor de spate din perioada sarcinii

„Atât masajul cu bambus,  cât și cel de relaxare, efectuat începând cu luna a patra de sarcină, contribuie în mod real la ameliorarea durerilor de spate.

Femeile gravide știu cât se poate  de bine ca terapiile cu pricina nu reprezintă deloc un moft.  Vorbim despre o necesitate vitală pentru întreținerea unei bune mobilități și dispoziții”, explică Dănuț Bujor,  terapeut și maseur acreditat, specializat în masajul cu bambus.

Mai mult decât atât, masajul cu bambus este cea mai eficientă și sigura metodă prin care persoanele însărcinate își pot menține aspectul suplu și neted al pielii. Mai precis, prin masajul cu bambus este preîntâmpinată apariția vergeturilor datorate modificărilor de natură fiziologică și a crampelor musculare nocturne.

„Multe dintre  clientele centrului nostru au devenit mamici, fără ca pielea lor să trădeze absolut deloc urmele unei sarcini. Iar asta nu e puțin lucru”, continuă specialistul.

Încă un aspect important care trebuie menționat, constă în drenajul limfatic excepțional realizat cu ajutorul bețelor de bambus și care ajută la eliminarea complet naturală și sigură a excesului de apă din organism.

Femeile gravide se confruntă cu retenție de apă la nivelul membrelor inferioare, masajul cu bambus
fiind indicat. El acționează asupra limfei și stimulează întreg sistemul circulator pentru a funcționa în mod optim.

Nu în ultimul rând, masajul cu bambus influențează și starea psihică/emoțională a viitoarelor sau a proaspetelor mămici.

În timpul sarcinii orice durere fizică este  generatoare de stres. Masajul contribuie, astfel, atât la relaxare, cât și la reglarea ciclului somn-trezire.  Nu puține sunt gravidele care au un somn agitat și care din acest motiv sunt în permanență irascibile și agitate.

Apoi, după naștere, foarte multe femei se confruntă cu depresia post-natală, percepând o imagine de sine deformată și neconformă cu realitatea.

Masajul cu bambus le ajută să-și revină în cel mai scurt timp posibil la silueta de dinainte de sarcină.

Publicat: 18 ian. 2019, 12:38 Autor: Echipa Ciao.ro Beauty & Style
Pe aceeași temă