EXCLUSIV | Cum se simte Mihai Albu după ce a aflat că are cancer de prostată: „Sunt foarte slăbit! M-am consumat! Ultimii 5-6 ani au fost groaznici!”

Publicat: 13 mai 2024, 22:00 Autor: Dora Bazavan Vedete

La vârsta de 61 de ani, Mihai Albu a primit o veste cruntă: a fost diagnosticat cu cancer (adenocarcinom- formă malignă) de prostată.

La vârsta de 61 de ani, Mihai Albu a primit o veste cruntă: a fost diagnosticat cu cancer (adenocarcinom- formă malignă) de prostată. Ultimul an din viața lui nu a fost tocmai bun. Binecunoscutul designer de pantofi și fostul soț al Iuliei Albu a trecut prin două pierderi mari care l-au marcat.

Anul trecut mama lui pe care o iubea foarte mult și a îngrijit-o până în ultima clipă s-a stins din viață iar la trei luni după a urmat încă o mare pierdere în familie. Fratele său a trecut și el în neființă. Problemele s-au adunat iar designerul a „refulat”. Mihai Albu a trecut printr-o intervenție chirurgicală în urma căreia i s-a extirpat prostata și ganglionii locali. Peste trei săptămâni, atunci când se vor face deja 6 săptămâni de la operația de prostată, Albu va trebui să mai facă alte câteva analize de sânge.

În funcție de rezultate și de ceea ce va urma i se va prescrie și tratamentul oncologic adecvat dar și, după caz, dacă va fi nevoie, ședințele de chimioterapie. De la sfârșitul lunii ianuarie a aflat ce se întâmplă mai exact cu el și diagnosticul pus de medici.

Ciao.ro s-a interesat care este acum starea de spirit a designerului și cine îi este alături în aceste clipe grele în care nesiguranța și grija pentru ceea ce va urma este cumva la cote maxime.

Cum se simte Mihai Albu după ce a aflat că are cancer de prostată

Sunteți  în alertă și în suspans acum, după aflarea diagnosticului, după operație și analizele la care ați fost supus!

Da, încă 3 săptămâni, o să mai stau în așteptare și cu frică. După ce vor trece 6 săptămâni de la operația de extirpare de prostată trebuie să mai fac niște teste de sânge. În funcție de cum vor ieși acestea o să aflu dacă voi fi supus chimioterapiei sau dacă voi scăpa de ea. După aceste rezultate ale testelor de sânge o să urmez și un tratament.

A fost împreună cu fiica lui, Mikaela, la Înviere

Cine vă este alături acum?

Îmi este alături partenera mea de viață care m-a îngrijit în toată această perioadă și mi-a fost alături cu tot ce a trebuit. M-a sprijinit și a fost lângă mine continuu.

Fiica dumneavoastră, Mikaela, știe prin ce treceți acum, a aflat diagnosticul? Ați vorbit cu ea?

Mikaelei i-am spus acum două săptămâni că am suferit o operație, dar nu i-am spus de care. Iar acum patru zile i-am spus despre ce a fost vorba. Am încercat să țin ascuns de ea pentru că e în clasa a 8-a și are examen, Evaluarea Națională. Nu am vrut să o afecteze și nu i-am spus până nu am știut foarte sigur. Când am știut foarte sigur, mai ales că a ieșit biopsia respectivă și s-a confirmat absolut totul, m-am simțit dator să-i spun că sunt bine și că totul este ok. Chiar acum de Paște, chiar în Ajunul Paștelui, a petrecut la mine, am fost și la Înviere împreună, jumătate de oră am fost la biserică, am luat lumină împreună.
Mi-a fost și ea alături.

„Sunt foarte slăbit! M-am consumat! Ultimii 5-6 ani au fost groaznici!”

Ca stare de spirit, cum sunteți acum, după aflarea veștii și operație?

Sunt foarte slăbit. M-am consumat emoțional foarte mult și operația chiar a fost una dificilă. Extirparea unui organ nu e totuna. Nu e lucru puțin. A fost o intervenție normală. Sunt tăiat pe abdomen. Refacerea e destul de anevoioasă. Am încă dureri.

V-a scos puțin din atelier această problemă de sănătate!

Am încercat cât am putut să țin pasul, am vrut să lansez colecția, am făcut tot ce am putut. M-au ajutat și partenerii mei și cei care îmi sunt aproape. Am făcut în așa fel încât să nu se simtă lipsa mea acolo.
Acum am revenit. Deja am a doua zi de când m-am dus la atelier. Ieri am fost câteva ore, azi am fost program complet.

Merge treaba la atelier, sunteți mulțumit?

Da, sunt comenzi acum, a venit primăvara, e lansată colecția.

Vreți să faceți un eveniment pentru colecția nouă de pantofi?

Aveam de gând, dar n-a fost să fie pentru că ce planuri am făcut în decembrie-ianuarie, în februarie s-au dat total peste cap. Dar am făcut ce am putut. Am făcut filmulețele de campanie, tot felul de montaje. Am scos colecția, hai să zicem vreo 60% din ea, acum urmează ca săptămâna  viitoare și încă o săptămână după să scot restul colecției. Dacă nu m-am putut ocupa, ultima lună a fost cruntă.

Cum se simte Mihai Albu după ce a aflat că are cancer de prostată

Ați mai avut probleme de sănătate până acum?

Nu! Eram perfect sănătos din ce știam eu.

Sau poate, cu mama dumneavoastră! V-ați consumat mult după toate cele întâmplate!

M-am consumat, da. Ultimii 5-6 ani au fost groaznici, și cu mama, după a venit pandemia, a fost greu și cu mama în pandemie.
După care, anul trecut, acum 8 luni a murit mama, acum 3 luni a murit fratele meu. Exact când a murit fratele meu am aflat și vestea că am cancer. Ultimele 8 luni au fost groaznice!

Spuneați în mesajul în care ați anunțat vestea despre diagnostic și cum sunteți acum că o să lăsați timpul să vă vindece rănile. Vă refereați și la vestea cu boala?

La absolut tot. La tot ce s-a întâmplat în ultima vreme.

De acum încolo, ce vă doriți pentru dumneavoastră? Cum vă doriți să meargă totul?

Am revenit la atelier cu forțe, zic eu, proaspete. Nu știu cât pot fi de proaspete, dar, în tot cazul, am multe cliente și trebuie să mă ocup personal de ele.
A început sezonul primăvară-vară, a trecut și Paștele, încep evenimentele, femeile or să aibă nevoie de mine.

V-a sunat Iulia Albu de când a aflat vestea că nu sunteți bine? Vă susține?

Da. A aflat de la fetița mea și ea i-a spus și mamei ei și m-a sunat, într-adevăr.
Cu încurajări, cu ce se spune în situațiile astea.

Ce să le transmitem și oamenilor care citesc interviuI, pe această cale?

Este extraordinar de important să se facă analizele periodice, la timp, în mod regulat, dacă se poate de mai multe ori pe an, cu atât mai bine, dar măcar o dată pe an, sau măcar o dată, cel mai bine ar fi o dată la șase luni.
În cazul bărbaților, la șase luni e foarte bine să facă analizele, pentru cei trecuți de 50 de ani, pentru că un rezultat nefavorabil luat din timp, poate salva viața. Eu sunt în această situație. Dacă nu aș fi făcut analiza acum trei luni și mă simțeam bine și toate bune și frumoase, boală ar fi degenerat și aș fi avut complicații majore. Așa, acum eu încă am speranță că mă fac bine.
Încerc să fie o pildă pentru toată lumea. Am descoperit totuși la timp, sau în ceasul al 12-lea!

Cum se simte Mihai Albu după ce a aflat că are cancer de prostată

Tehnologiile sunt avansate acum și medicina la fel!

Ele sunt avansate, dar depinde cât de multe metastaze sunt, cât de extins este cancerul, că la un moment dat într-adevăr, când boala este extraordinar de avansată, pronosticurile nu sunt favorabile. Deci trebuie, cel mai bine, de luat din pripă și de făcut ce se poate, cât încă se poate.

V-ați gândit în perioada asta la ce ar putea să fie mai rău? V-a fost teamă pentru viața dumneavoastră?

Da, da, da, continu, continu! Și acum îmi este, pentru că aștept rezultatele, aștept analiza de peste 3 săptămâni, care va concluziona situatia cumva, pentru că nu știu să zic așa, mi-e groază de ce ar putea să urmeze… Tratamente oncologice cu chimioterapie și altele și altele și altele.
Toate tratamentele alea sunt de ultima șansă, adică când ajungi să le faci deja nu e bine. Deja te gândești la altele…

Publicat: 13 mai 2024, 22:00 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă
×