Rusia a anunțat primul deces din cauza coronavirusului. Sunt 147 de persoane infectate cu virusul ucigaș

Publicat: 19 Mar. 2020, 13:55 Arhiva

Statul rus a anunțat astăzi că o femeie a murit de noul virus ucigaș care provine din China, Wuhan. Anunțul a fost făcut de autoritățile ruse.

Potrivit reprezentanților ruși, femeia în vârstă de 79 de ani s-a stins din viață astăzi, pe patul de spital. Au transmis un mesaj în legătură cu moartea persoanei respective. În prezent, Rusia are 147 de persoane infectate cu virusul COVID-19.

„Pacienta în vârstă, decedată într-un spital de boli infecţioase (din Moscova), suferea de mai multe afecţiuni cronice”, a indicat Centrul de gestionare a epidemiei COVID-19, potrivit The Moscow Times.

Persoana, căreia nu i-a fost dezvăluită identitatea, a fost spitalizată în cursul săptămânii trecute și dusă la izolare din cauza infectării cu coronavirus. Așa cum spun și autoritățile, persoanele în vârstă sunt cele mai afectate și predispuse la îmbolnăvire.

”Pacientul în vârstă a avut o serie de boli cronice, inclusiv diabet de tip 2, boli ale arterei și hipertensiune arterială. Pacientului i s-a acordat terapie intensivă completă”, a spus Svetlana Krasnova, medicul șef de la Spitalul de Boli Infecțioase din Moscova nr. 2.

Ziarul Moskovsky Komsomolets a relatat că femeia a fost profesor la Universitatea Gubkin Oil and Gas și că a ținut prelegeri până în ziua în care a fost internată. Universitatea a negat totuși acest raport.

Publicat: 19 Mar. 2020, 13:55 Arhiva
Pe aceeași temă