Regina Maria si Winston Churchill s-au iubit! A fost o iubire interzisa

Publicat: 11 Oct. 2018, 18:00 Vedete

In Memoriile Reginei Maria se regasesc cateva ganduri cu privire la Winston Churchill si modul in care cei doi s-au intalnit pentru prima data.

Atunci cand Regina Maria si-a petrecut o aprte din copilarie in Anglia, l-a cunsocut pe viitorul premier al Marii Britanii. A fost o dragoste idilica, de copii, insa pe atunci Churchill si-a declarat intentia de a o lua de sotie pe Regina Maria.

Regina Maria avea 10 ani pe atunci, si traia alaturi de fratele si surorile sale in Eastwell Parl, din comitatul Kent.

Mai jos sunt spusele Reginei Maria cu privire la aceasta idilia.

„Cam pe la acea vreme îmi amintesc de o vizită ce ne făcu Winston Churchill, pe atunci băețaș. Avea părul roșu, pistrui, era obraznic și arăta un desăvârșit dispreț pentru autoritate. Amândoi aveam unul pentru altul o simpatie ascunsă.

Regina Maria si Winston Churchill s-au iubit

Regina Maria si Winston Churchill s-au iubit!

La început nu îndrăzneam s’o arătăm deschis, dar încetul cu încetul roșcovanul nostru musafir lepădă orice prefăcătorie și își declară cu îndrăzneală preferința pentru mine, afirmând de față cu martori că se va căsători cu mine când va fi mare!

Nu cred că mama găsi purtarea noastră prea bună, în timpul șederii lui, dar eu una am păstrat o foarte bună amintire de scurta vizită ce ne făcu tânărul Winston.

Zâmbesc și azi încă de câte ori revăd în minte lucirea șireată din ochii lui, între cari era așezat un năsuc îndrăzneț, și privirea lui obraznică de câte ori era mustrat.”

Publicat: 11 Oct. 2018, 18:00 Vedete
Pe aceeași temă