Rău sau bine? Majoritatea pacienților infectați cu noul coronavirus sunt acum asimptomatici

Publicat: 08 iul. 2020, 11:14 Autor: Elena Arhiva
Rău sau bine? Majoritatea pacienților infectați cu noul coronavirus sunt acum asimptomatici

Oficiul Național pentru Statisctică (ONS) din Marea Britanie a dezvăluit că doar 22% dintre pacienții infectați cu Sars-CoV-2 au simptome. Restul de aproape 80% sunt asimptomatici.

Datele îngrijorătoare din Marea Britanie arată gravitatea situației în care ne aflăm. Asimptomacii pot transmite virusul foarte ușor și fără să știe cu sunt infectați, scrie BBC. Studiul efectuat de ONS a inclus 120 de particianți testați pozitivi, dintre care 22% au prezentat simptome în ziua testării, iar restul de 78% au fost asimptomatici. Conform Oficiului Național pentru Statistică, anumiți pacieți asimptomatici pot dezvolta simptome mai târziu, iar alții nici nu știu că trec prin boală.

Cine sunt persoanele predispuse infectării cu noul coronavirus

Din cauza numărului mic de pacienți testați pozitiv în timpul studiului, cercetătorii nu pot spune cu exactitate cine se va îmbolnăvi. Cu toate acestea, oamenii de știință au stabilit niște criterii care ajută la stabilirea persoanelor predispuse infectării cu noul coronavirus.

– muncitorii din linia întâi sunt mai predispuși infectării
– oamenii din grupuri etnice minoritare au prezentat mai mulți anticorpi, ceea ce semnalează o fostă infecție
– albii au avut mai puțini anticorpi decât alte grupuri etnice
– membrii famililor mai mari, care locuiesc în aceiași casă, sunt mai predispuși să se infecteze decât membrii famililor mai mici

Specialiştii explică unde ne putem infecta cu noul coronavirus

 Coronavirusul circulă prin aer în spaţiile închise şi îi contaminează pe cei care nu sunt protejaţi, avertizează un grup de 239 de experţi care au semnat o scrisoare către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, scrie New York Times, preluat de Mediafax.

OMS susţine în continuare că nu există dovezi că particulele de coronavirus ajunse în aerul din baruri, restaurante, şcoli, săli de cazino sau biserici au puterea de a infecta persoanele care nu poartă mască.

Specialişti din 32 de ţări vor publica un studiu ştiinţitic săptămâna aceasta, din care reiese că noul coronavirus circulă prin încăperi şi este dus mai departe de aerisiri şi sisteme de ventiliaţie şi îi infectează pe cei neprotejaţi. De aceea, recomandarea specialiştilor este ca ventilaţia în locurile închise publice să fie minimă, iar purtatul măştii la interior să fie obligatorie, scrie New York Times.

 

Publicat: 08 iul. 2020, 11:14 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă