Profesorul Alexandru Rafila: „Probabil luni sau marți vom trece la scenariul 4”

Publicat: 29 Mar. 2020, 10:55 News

În cursul zilei de sâmbătă, profesorul doctor Alexandru Rafila a declarat la Digi24 că este posibil ca la începutul săptămânii viitoare să trecem în cel de-al patrulea scenariu. Acest lucru implică faptul că peste 2000 de persoane vor fi infectate cu COVID-19, iar măsurile impuse de autorități vor fi drastice.

Alexandru Rafila susține că România ar putea intra în scenariul 4 începând de luni sau marți.

„Probabil că luni sau marţi o să fim în această situaţie. La începutul săptămânii viitoare cu siguranţă se vor adopta acte normative ca să ne adaptăm la această nouă situaţie, pentru că deja aveam 1500 de cazuri, dacă ne gândim că mâine şi poimâine probabil vom avea cel puţin în jur de 200 de cazuri, ne apropiem de 2000 şi atunci trebuie luate măsuri specifice”, a spus acesta la tv.

„Lucrul ăsta nu depinde de scenariul patru, ci depinde de nevoia de personal medical. În momentul în care e foarte mult personal medical care a fost afectat de infecţie, decât să nu tratezi pacienţi deloc, atunci preferi să utilizezi personal medical care este asimptomatic, e într-o stare bună de sănătate şi singurul lucru pe care-l are este un test pozitiv”, a declarat președintele Societății Române de Microbiologie.

Alexandru Rafila, „previziune” cutremurătoare: „Probabil spre sfârșitul lunii aprilie vom avea mii de cazuri zilnic”

Doctorul Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, a declarat la Digi24 că odată cu creșterea capacității de testare, numărul infecțiilor cu coronavirus va creștere, iar până la finalul lunii aprilie este posibil să avem peste o mie de cazuri zilnic de COVID-19.

Mai mult decât atât, Rafila a declarat că este nevoie de o procedură clară pentru personalul medical, pentru a evita infectarea medicilor.

„Odată cu mărirea capacității de testare va crește și numărul de cazuri. Cred că o să fie mai mult de 10.000 de cazuri chiar și cu aceste restricții. Important este dacă o să discutăm de sute de cazui zilnic sau de mii de cazuri noi zilnic. Probabil spre sfârștiul lunii aprilie se va ajunge la mii de cazuri zilnic”, a declarat Rafila.

Publicat: 29 Mar. 2020, 10:55 News
Pe aceeași temă