Prima misiune pe Marte. S-a aflat in ce an va ajunge un echipaj uman pe Planeta Rosie!

Publicat: 04 Apr. 2019, 12:38 Life

Pentru multi, prima misiune pe Marte pare desprinsa inca din filmele S.F. Insa, NASA a anuntat de curand cand se va intampla "minunea".

Anuntul a fost facut de catre administratorul NASA. Jim Bridenstine a declarat ca prima misiune pe Marte, cu un echipaj uman, este prevazuta in urmatorii ani. Data la care astronautii vor ajunge pe solul martian este strans legata si de urmatoarele misiuni pe Luna.

Misiunea va fi pregatita de catre astronautii americani, care se vor intoarce pe Luna. De asemenea, pentru a se ajunge pana pe satelitul natural al Terrei sunt necesare trei zile. Reprezentantul NASA a fost de parere ca prima misiune pe Marte se va desfasura in anul 2033.

„Vrem sa reusim sa ajungem pe Marte in 2033”, a spus seful de la NASA, in cadrul unei audieri care a avut loc saptamana aceasta la Congresul american, noteaza cei de la descopera.ro.

„Putem sa grabim misiunea pe Marte, facand acelasi lucru cu cea de pe Luna. Suprafata lunara este o platforma de testare”, a mai adaugat reprezentantul NASA. Acesta a fost propus la carma agentiei spatiale de catre presedintele Donald Trump.

Continuarea articolului »

Publicat: 04 Apr. 2019, 12:38 Life
Pe aceeași temă