Tara in care s-au inregistrat astazi 51 de grade si oamenii chiar au murit din cauza caldurii! E cel mai fierbinte loc din lume! VIDEO

Publicat: 04 iun. 2019, 14:16 Autor: D. C. Ciao.ro
Tara in care s-au inregistrat astazi 51 de grade si oamenii chiar au murit din cauza caldurii! E cel mai fierbinte loc din lume! VIDEO

Clima se schimba la nivelul intregului glob iar fenomenele extreme tind sa devina normale si sa apara din ce in ce mai des.

Planeta ia foc! Tara in care s-au inregistrat astazi 51 de grade! Pakistanul si nordul Indiei sunt sub cod rosu de canicula si temperaturile au atins un record absolut transformand zona in una dintre cele mai calduroase de pe glob.

Temperaturile depasesc 50 de grade pe suprafete intinse din continent si cateva persoane au murit din aceasta cauza. Orașul Jacobabad din Pakistan adevenit cel mai fierbinte loc din lume, cu o temperatură înregistrată luni de 51 de grade Celsius.

Tara in care s-au inregistrat astazi 51 de grade!

Jumătate din India este afectată de temperaturi de peste 45 de grade, Churu, un oraș din Rajahstan, măsurând duminică 50,8 grade Celsius. Autoritățile au lansat alertă de vreme severă.

India si Pakistan, cod rosu de canicula

Temperaturile din capitala New Delhi sunt si ele incadrate in codul rosu atingand 46 de grade iar autoritatile au avertizat locuitorii sa nu iasa din casa in timpul zilei. Temperaturile sunt atat de ridicate incat mai multe orase din nordul Indiei au inceput deja sa raporteze probleme cu apa potabila. Mai multe rauri au inceput sa sece punand in pericol viata a milioane de oameni care locuiesc in zonele afectate.

De mentionat faptul ca in aceasta perioada in India ar fi trebuit sa fie deja prezent musonul care sa aduca o vreme mult mai ploioasa dar din cauza modificarilor climaterice din ultimii ani acesta se pare ca intarzie sa apara.

Publicat: 04 iun. 2019, 14:16 Autor: D. C. Ciao.ro
Pe aceeași temă