Panică în Familia Regală. Un angajat este infectat cu coronavirus

Publicat: 24 Mar. 2020, 13:41 Vedete

Este alertă în Familia Regală a Marii Britanii, după ce un angajat a fost infectat cu virusul nou venit din China, Wuhan. Pandemia de coronavirus a băgat spaimă în oameni și, la propriu, în case!

Potrivit Pagesix, un angajat al Familiei Regale a fost depistat cu coronavirus. Cei din jurul Reginei Elisabeta a II-a au mărturisit că femeia de 93 de ani trebuie protejată, deoarece se poate infecta foarte ușor. Atunci când angajatul a fost testat pozitiv cu COVID-19, Regina Elisabeta se afla în locuința sa.

”Palatul are aproximativ 500 de angajați și nu este convenabil, dacă vor fi afectați într-un fel”, a spus o sursă pentru publicația citată.

Fiecare persoană care a intrat în contact direct cu angajatul care a fost testat pozitiv cu COVID-19 a fost băgată în autoizolare. Însă, nu se știe cât de apropiat a fost de Regina Elisabeta a II-a, arată sursa.

„În conformitate cu îndrumările adecvate și cu procesele proprii, am întreprins acțiunile necesare pentru a proteja toți angajații și persoanele implicate”, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului.

Cine conduce Casa Regală după ce Regina Elisabeta şi Prinţul Charles intră în izolare

Coronavirusul nu dă peste cap doar viaţa oamenilor de rând. Iată că şi la Palatul Buckingham se pregătesc schimbări neaşteptate. Prin comunicatul ministrulului Sănătăţii Matt Hancock, autorităţile britanice au recomandat izolarea persoanelor peste 70 ani, mult mai vulnerabile în caz de infecţie. În perioada următoare, regina Elisabeta în vârstă de 93 de ani urmează să se izoleze la una din reşedinţele sale de la ţară, împreună cu prinţul Philip.

Însă în aceeaşi situaţie se va afla şi moştenitorul tronului Prinţul Charles. Acesta are 71 ani şi se va supune unor măsuri similare. În aceste condiţii, ducele şi ducesa de Cambridge ar urma să preia conducerea Casei Regale. Deja multe din obligaţiile de prezenţă ale Reginei au fost preluate de William şi Kate. În condiţiile în care şi Prinţul Charles va fi izolat, iar măsurile sunt prevăzute pentru o perioadă ce poate merge până la patru luni, cotidianul Daily Mail specula în ediţia de ieri că şi Casa Regală va fi nevoită să reglementeze situaţia şi să-i acorde lui William un statut oficial, de regent al bunicii sale.

Publicat: 24 Mar. 2020, 13:41 Vedete
Pe aceeași temă