Detalii de ultimă oră! Cine conduce Casa Regală după ce Regina Elisabeta şi Prinţul Charles intră în izolare

Publicat: 18 Mar. 2020, 15:24 Arhiva
Detalii de ultimă oră! Cine conduce Casa Regală după ce Regina Elisabeta şi Prinţul Charles intră în izolare

Regina Elisabeta urmează să se izoleze la una din reşedinţele sale de la ţară. În aceeaşi situaţie se va afla şi moştenitorul tronului, Prinţul Charles, iar după acest anunţ toată lumea se întreabă cine urmează să preia conducerea Casei Regale.

Coronavirusul nu dă peste cap doar viaţa oamenilor de rând. Iată că şi la Palatul Buckingham se pregătesc schimbări neaşteptate. Prin comunicatul ministrulului Sănătăţii Matt Hancock, autorităţile britanice au recomandat izolarea persoanelor peste 70 ani, mult mai vulnerabile în caz de infecţie. În perioada următoare, regina Elisabeta în vârstă de 93 de ani urmează să se izoleze la una din reşedinţele sale de la ţară, împreună cu prinţul Philip.

Însă în aceeaşi situaţie se va afla şi moştenitorul tronului Prinţul Charles. Acesta are 71 ani şi se va supune unor măsuri similare. În aceste condiţii, ducele şi ducesa de Cambridge ar urma să preia conducerea Casei Regale. Deja multe din obligaţiile de prezenţă ale Reginei au fost preluate de William şi Kate.

În condiţiile în care şi Prinţul Charles va fi izolat, iar măsurile sunt prevăzute pentru o perioadă ce poate merge până la patru luni, cotidianul Daily Mail specula în ediţia de ieri că şi Casa Regală va fi nevoită să reglementeze situaţia şi să-i acorde lui William un statut oficial, de regent al bunicii sale.

Publicat: 18 Mar. 2020, 15:24 Arhiva
Pe aceeași temă