Până să devină actriță, Paula Chirilă a muncit mult și a făcut eforturi nebănuite: ”Au murit oameni în mâinile mele și nu am să uit asta!”

Publicat: 22 Nov. 2021, 18:47 Vedete

Când încă era pe băncile școlii, în facultate, frumoasa actriță Paula Chirilă muncea și la spital, la Urgențe, acolo unde se confrunta cu tot felul de cazuri, asistentă medicală fiind. Și nu va uita asta niciodată! 

Reporter: Cum a fost trecerea de la asistentă medicală și gărzi la cea de actrița? A fost greu, a fost ușor?

Nu a fost o trecere ușoară deloc. Au fost 4 ani de facultate în care eu eram ziua la facultate, zi lumină. Și noaptea eram la spital, și apoi iarăși. De la 7 mergeam  la facultate,  spălam pe jos în sala de mișcare. De la 9 începeam cursurile și terminam seara și mă duceam la spital. Nu a fost deloc ușor. Acum privesc în urmă, așa, cu îngăduință, dar atunci a fost o perioadă foarte grea. Însă atunci fiind foarte tânără, am putut să duc chestia asta. Acum nu știu cum aș mai duce-o. Probabil  cu ambiția care mă caracterizează și la cât de încăpățânată sunt și ambițioasă, aș duce-o până la capăt dar cu eforturi mari.

”L-am rugat pe Dumnezeu să îmi arate calea”

Dacă erați și azi asistentă, treceați prin acest foc al Covidului! Credeți că ați fi făcut față?

Cu siguranță aș fi fost acolo, în primele rânduri. Nu m-am dat bătută niciodată și mai ales când a fost vorba să ajut oamenii. Și asta a fost primul gând pe care l-am avut către Doamne-Doamne când am avut o perioadă foarte-foarte grea în viață și l-am rugat pe Dumnezeu să îmi arate calea, să mă ajute, să pot să fac bine.

Acum, poate fac bine oamenilor făcându-i să  zâmbească, înainte făceam la  propriu bine, pentru că eram cadru medical. Nu știu care îmi va fi drumul, dar  sper că e unul călăuzit de Dumnezeu.

Care a fost cel mai urât moment din acea perioadă, de la urgențe? Vă mai urmărește și acum?

Da! Au fost câteva momente foarte grele în care  efectiv au murit oameni în mâinile mele și nu am să uit asta nicio secundă cât o să trăiesc, nu am să uit să văd cum tineri mureau absolut fără să le mai putem face nimic, nici eu, nici medicul de garda, pur și simplu cedau. A fost cumplit pentru că eu eram la urgențe medicale, chiar unde erau urgențele.

Cum sunteți acum din punct de vedere profesional? Ați fost pe scenă la Promenada Culturală de la Constanța zilele trecute, încă mai sunt spectaocole, dar de când cu pandemia cum va merge, financiar vorbind, ca actriță? Ați avut anumite lipsuri în perioada asta? V-a fost greu?

Da, m-am reîntâlnit cu colegii la Constanța, aici, la Promenada Culturală! Ce să zic, ușor nu mi-a fost deloc. Pentru că au picat foarte multe proiecte, pandemia a venit când eram în plin turneu. Aveam stabilite turnee cu spectacole înainte. Vă dați seama, a fost o lovitură din punct de vedere financiar pentru toată tagma actoricească. Și pentru cei care lucrează și în sistem independent. Nu mi-a fost ușor, am stat așa, pe o linie de plutire, am încercat să mă mențin și să găsesc soluții de viitor, măcar pe termen scurt.

Paula Chirilă a slăbit 15 kg în 3 luni

Carla cum e? Vă moștenește talentul artistic? Ce îi place să facă, ce activități aveți împreună?

Carla e bine, crește, e o preadolescentă acum. O văd, mă uit la ea, o văd cum se dezvoltă, o privesc cu îngăduință și cu dragoste. Și mă bucur de fiecare moment în evoluția ei. Acum e în perioada în care își dorește să  fie actriță sau avocat. I-am spus, mami, fă-te notar că acolo sunt banii, mămică! Du-te la Drept deocamdată! O-m vedea ce va fi! Eu îmbrățișez fiecare lucru pe care îl dorește să-l facă și fiecare pasiune pe care o descoperă acum. Crede-mă a trecut prin toate, 10.000 de sporturi, multe feluri muzicale și de a se îmbrăca, de a se tunde, bijuterii și așa mai departe.

Ați ținut o dietă acum ceva timp cu care ați slăbit 15 kg în 3 luni! Cum vă mențineți în continuare?

Da’ cine a zis că mă mențin (râde)? E greu. Drumul ăsta cu dieta nu e un drum ușor. Dar încerc să mă mențin. Și dacă cumva mai scap și mai iau piciorul de pe frână, îl pun înapoi imediat. Cum pun un kilogram, am grijă de el. Le doresc tuturor să își găsească dietă potrivită. Dietă mea se numește dietă ketogenica. Dar nu cred că am redus drastic carbohidrații, până la zero și am trecut de grăsimi sănătoase. Mă refer aici la ulei de măsline, la avocado, grăsimi sănătoase, vegetale, uleiuri care nu sunt rafinate. Informații despre dieta ketogenică se găsesc pe internet, informații oferite de specialiști, nu de mine. Eu am adaptat-o stilului meu de viață!

Paula Chirilă: ”Dacă trag o linie acum, sunt pe minus”

Dacă ați fi fost și acum săracă, ca în facultate, și fără posibilități financiare, cum v-ați fi menținut pe linia de plutire? Ce soluții ați fi găsit?

Nu știu acum! E un exercițiu de imaginație pe care cu greu pot să îl fac acum. Nici acum nu sunt vreo bogătașă, să ne înțelegem! Nu! Am o familie de întreținut, am o mamă, am un copil, facturi. Și eu duc tot greul, eu țin toată casă. Departe gândul de mine de a fi o bogătașă! Sunt un om care câștigă normal și are cheltuieli normale, cât are o familie. Credeți-mă, uneori cheltui mai mult decât câștig!

Dacă trag o linie acum, sunt pe minus. Trec de la o lună la alta, sunt un om care se străduiește și el. Nu știu cum aș fi făcut, probabil mi-aș fi luat mai multe joburi. Dar eu și acum am 2-3 joburi, nu doar pe cel din televiziune, nu doar pe cel din teatru. Sunt și cu teatrul independent cât se mai poate, mai fac și alte lucruri, și alte contracte. Viața m-a adus în punctul ăsta. Probabil că aș fi făcut la fel, dacă nu 3 poate 5  sau 10 joburi!

Cât de pregătită sunteți să începeți o nouă relație? 

Cred că tot timpul am fost pregătită, doar că acum sunt mult mai relaxată și îmi doresc o relație echilibrată. Fără stres fără presiune și fără să ne impunem anumite termene limită pentru orice!

 

 

 

 

Publicat: 22 Nov. 2021, 18:47 Vedete
Pe aceeași temă