O nouă tulpină a coronavirusului a apărut la New York! Cât de periculoasă este

Publicat: 27 Feb. 2021, 11:37 Arhiva
O nouă tulpină a coronavirusului a apărut la New York! Cât de periculoasă este

Unul din patru oameni testaţi pozitiv la New York este infectat cu o nouă tulpină. Biologii de la Universitatea Columbia spun că tulpina din New York a apărut la sfârşitul lui noiembrie şi s-a răspândit deja şi în New Jersey şi Connecticut.

„E de înţeles că oamenii s-au trezit azi în panică pentru că, ştii, şi varianta din UK a început aşa. Dar chiar nu o să avem răspuns la aceste întrebări pentru o vreme. Iar oamenii, dacă sunt îngrijoraţi din cauza tulpinilor, ar trebui să continue să facă tot ce au făcut şi până acum. Dacă vor să oprească răspândirea şi să scadă curba infectării”, a apreciat Marion Renault, editor ştiinţă de la AP.

În Statele Unite sunt deja în circulaţie şi tulpina din Marea Britanie şi cea Africa de Sud şi cea din Brazilia. O altă tulpină care provoacă îngrijorări s-a format în California. Probele sunt analizate încontinuu.

„S-au uitat la o bază de date, numită GISAID, care este data de baze mare la nivel global de genomuri virale şi au dezvoltat un software ca să detecteze focare de mutaţii, ca să vadă dacă sunt locuri în care vedem o nouă versiune de Covid-19 care ar trebui să ne facă atenţi. Aşa au găsit această tulpină din New York.”, a mai spus Marion Renault.

Ce se întâmplă în organismul unei persoane, la 9 luni după infectarea cu noul coronavirus

Expertul Anthony Fauci a vorbit despre simptomele pe care le dă virusul din China persoanelor care îl contractează. Potrivit spuselor imunologului, simptomele de Covid-19 se pot resimți chiar și la nouă luni după ce persoana respectivă a contractat boala. Acest lucru vine în urma unui studiu care a fost efectuat de cercetători la Universitatea din Washington. Rezultatele arată că 30% dintre pacienţii infectaţi cu coronavirus au avut simptome, chiar și la nouă luni de la momentul infectării.

Imunologul a vorbit și despre simptome. Simptomele care au apărut după nouă luni de la momentul infectării sunt: tulburări de somn, dificultăţi de respiraţie și oboseală. Ele sunt incluse în categoria „sechele post-acute de Covid-19”, arată BZI.ro. Până în acest moment nu se cunoaște exact gravitatea situației și apar chiar și la persoane care nu au fost în spital.

 

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 27 Feb. 2021, 11:37 Arhiva
Pe aceeași temă