O jurnalista din Anglia a vizitat Romania. Experienta a marcat-o: ce a putut sa scrie despre noi

Publicat: 17 Jan. 2019, 16:53 News 3

Wendy Driver este un blogger de turism care lucreaza pentru publicatia internationala Daily Mail.

Ei bine, jurnalista din Anglia a vizitat Romania in 2018. Experienta a fost inedita si a marcat-o pe Wendy Driver. Aceasta a facut mai multe activitati specifice turistilor si le-a consemnat pe toate. Informatiile despre Romania au fost publicate la inceputul lui 2019, in Dailymail.co.uk.

Jurnalista a marturisit că s-a simțit ca într-un film cu James Bond cat s-a aflat în Salina Turda. Apoi a fost impresionată de călătoria cu Mocănița prin Carpați și a petrecut noaptea în una dintre cabanele de vânătoare ale lui Nicolae Ceaușescu.

„Am simțit că am intrat într-un film James Bond. Stăteam într-o peșteră uriașă, înconjurată de apele unui lac subteran. Pe un perete vedeam o cascadă strălucitoare de sare cristalizată, formată pe pereții negri la sute de metri deasupra mea, în timp ce stalactite delicate erau suspendate ca țurțurii pe tavan”, își începe Driver prezentarea vacanței din România.

In plus, jurnalista s-a indragostit de vacanta la noi, pe care o descrie ca una dintre cele mai ieftine și destinații din Europa: „România trebuie să fie una dintre cele mai bune destinații din Europa. O cameră într-un hotel de patru stele costă doar 25 de lire pe noapte și o gustare rapidă de bere și chipsuri puțin peste o liră”.

„Salina Turda din România este atât de mare încât găzduiește o sală de spectacole, un loc de joacă și chiar o roată Ferris. Datând din secolul al XVII-lea, seamănă cu un oraș subteran, cu puțuri de mină imense și tuneluri de peste un kilometru săpate în stâncă. Se află la doar câțiva kilometri de Cluj Napoca, capitala Transilvaniei, unde l-am întâlnit pe ghidul meu, Mihai, cel care m-a ajutat să vizitez nordul țării. Ne îndreptam spre Maramureș, o frumoasă regiune nealterată cu păduri și dealuri. Era începutul lunii septembrie, iar zona rurală era plină de fânețe în formă de pară. În micul sat Breb, fermierii coseau iarba manual și o puneau la uscat pe câmp pentru a o transforma în fân. Viața de aici nu s-a schimbat prea mult timp de-a lungul secolelor. Caii și căruțele circulau pe șosele, iar un coșar împletea ramurile de plop în grădina sa”, povestește britanica.

Continuarea articolului »

Publicat: 17 Jan. 2019, 16:53 News 3
Pe aceeași temă