Nelu Tătaru, avertisment pentru români: „Vor fi şi anumite restricţii”

Publicat: 20 Jul. 2020, 13:25 Arhiva
Nelu Tătaru, avertisment pentru români: „Vor fi şi anumite restricţii”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, la Iaşi, că în funcție de evoluția epidemiei ar putea fi reintroduse noi restricții, în ceea ce privește funcționarea teraselor.

Tataru subliniază că măsurile de relaxare introduse în starea de alertă au fost agreate şi de patronatele din sectorul HoReCa, iar proprietarii teraselor trebuie să le respecte.

„În funcţie de evoluţie, vor fi şi anumite restricţii. Noi nu vrem să fie restricţii. Noi vrem ca toată lumea să conştientizeze şi să respecte acele norme. Când am făcut acele măsuri de relaxare, le-am făcut însoţite şi de un ordon de ministru, comun cu ministrul de resort, care prevedeau şi acele norme de funcţionare şi desfăşurare. Toată lumea şi le-a asumat, inclusiv acei agenţi economici care deschid în acel sens afacerile. În condiţiile în care nu vor fi respectate, vor fi şi controale mai înteţite în următoarea perioadă”, a declarat ministrul Sănătăţii potrivit Mediafax.

Guvernul pregătește închiderea teraselor după ora 23 pentru a preveni răspândirea accentuată a epidemiei de coronavirus. Executivul ia în considerare acest lucru având în vedere concentrația de populație în rândul unor evenimente sociale, în special în zona de litoral și urban, scrie Gândul.

681 de cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore 

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 681 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus și 12 decese. Până în acest moment, pe teritoriul țării, au fost confirmate 38.139 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 2.038 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Până astăzi, 20 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 38.139 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.213 au fost externate, dintre care 22.747 de pacienți vindecați și 2.466 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.
Totodată, până în prezent, 972 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 2.038 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

 

Publicat: 20 Jul. 2020, 13:25 Arhiva
Pe aceeași temă