Nelu Tătaru, avertisment cumplit pentru România! „Vom evalua și spitalele de pediatrie. Urmează o lună cu mai mulţi factori care pot duce la o creştere a numărului de cazuri”

Publicat: 28 Aug. 2020, 14:06 Arhiva
Nelu Tătaru, avertisment cumplit pentru România! „Vom evalua și spitalele de pediatrie. Urmează o lună cu mai mulţi factori care pot duce la o creştere a numărului de cazuri”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a lansat un avertisment pentru români și a explicat că, în luna septembrie, urmează o perioadă de creștere a numărului de cazuri de coronavirus, mai ales în rândul copiilor, dar și o creștere a transmiterii comunitare.

„În următoarea perioadă, vom evalua și spitalele de pediatrie, pentru a putea avea avea și capacitatea lor, în eventualitatea creșterii numărului cazurilor odată cu deschiderea școlilor.Urmează o lună septembrie, o lună cu mai mulţi factori care pot duce la o creştere a numărului de cazuri, în consecinţă a creşterii transmiterii comunitare. Luni va fi o ultimă zi înainte de reluarea activităţii în unităţile de servire cu capacitate închisă, precum și în hoteluri, teatre, cinematografe”, a declarat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru: „Să nu forţăm această limită pentru a nu colmata sistemul medical

„Tocmai în acest context, evaluăm capacitatea spitalelor de a putea gestiona o eventuală creştere. Repet ce spuneam în ultima perioadă: această pandemie nu se tranşează în spital, se tranşează în pre-spital, acolo unde trebuie să avem grijă să respectăm acele precauţii, acele recomandări, pentru a avea o transmitere comunitară scăzută și un număr scăzut de cazuri de la o zi la alta. 

Noi suntem capabili să adaptăm numărul de paturi, terapii intensive, unităţi modulare, dar să nu forţăm această limită pentru a nu colmata sistemul medical” a spus, vineri, ministrul Sănătăţii, prezent la Sfântu Gheorghe.

„Din studiile făcute de noi, o capacitate de 600 de paturi ar putea fi ocupată în condiţiile în care avem 1.500 de pacienţi noi, timp de 10 zile. Avem studii şi avem evaluări făcute pe anumite perioade, dar noi sperăm ca acele recomandări să fie menținute și respectate, pentru a avea o transmitere comunitară scăzută și o scădere a numărului de cazuri noi”, a mai spus Nelu Tătaru.

Publicat: 28 Aug. 2020, 14:06 Arhiva
Pe aceeași temă