Ministrul Sănătății Nelu Tătaru susține că masca de protecție trebuie purtată obligatoriu la școală și de copiii mici: ”Distanța de un metru e relativă”

Publicat: 18 Aug. 2020, 08:23 Arhiva

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a susținut luni seara că elevii din clasele mici ar trebui să poarte măști de protecție obligatoriu, iar regula ar trebui să fie și ea introdusă pe listă, având în vedere că distanța de un metru „este relativă„ pentru cei mici.

“Distanţa de un metru este relativă ca nişte copii de clasa I, a II-a sau a III-a să o poată respecta, atunci venim cu obligativitatea acestei măşti care trebuie să existe. Avem aglomerările acestor copii în pauze, în curţile şcolilor. Masca trebuie să vină ca o regulă adusă în joacă, poate, de către cei care pregătesc acest moment. Este o regulă pe care trebuie să o menţinem”, a precizat Nelu Tătaru la tv.

Nelu Tătaru: ”Noi am vrea să se facă şcoala faţă în faţă”

De asemenea, scenariile arătate de președintele țării, Klaus Iohannis, vor fi aplicate în funcție de localitate, județ, dar și în funcție de particularitatea școlii: “Avem mai multe scenarii aplicate la nivel local, fiecare localitate îşi are particularitatea ei, atunci scenariul se aplică în funcţie de această zonă şi de particularitatea acelei şcoli pentru fiecare judeţ în parte. DSP, Inspectoratele Şcolare Judeţene, Comitetele Judeţene pentru coordonarea intervenţiei decid ce scenariu folosesc pentru fiecare clasă în parte. Noi am vrea să se facă şcoala faţă în faţă. Nu putem, avem scenariul doi în care cei din clasele zero-IV, clasa a VIII-a, clasa a XII-a, cei care vor avea examene să participe. Celelalte clase să participe prin rotaţie, odată la două săptămâni, cuplat cu online, astfel încât să poată parcurge materia”, arată știrileprotv.ro.

Pe de altă parte, în legătură cu noul an universitar care este și el pe cale să înceapă, Ministrul Nelu Tătaru spune că normele sunt în pregătire pentru “desfăşurarea lucrărilor practice, precum şi pentru cazarea în căminele studenţeşti”, acestea fiind gata într-o săptămână.

Publicat: 18 Aug. 2020, 08:23 Arhiva
Pe aceeași temă