Cine este Adrian Wiener, medicul care ar putea fi viitorul ministru al Sănătății

Publicat: 14 Apr. 2021, 12:49 Arhiva

Deputatul USR Adrian Wiener este una dintre opțiune Alianței USR PLUS pentru postul de ministru al Sănătății după demiterea lui Vlad Voiculescu, scrie G4Media.ro care citează surse politice.

Cine este Adrian Wiener

Adrian Wiener este medic şi deputat USR de Arad. Conform prezentării de pe site-ul USR, Adrian Wiener a fost senator în legislatura 2016 – 2020. Medicul este cel care, în timpul pandemiei s-a reîntors să lucreze în spital. Mai întâi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, apoi ca medic-coordonator la Spitalul din Grădişte dedicat pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Înainte de a fi senator în legislatura 2016-2020, a ocupat funcţii administrative şi manageriale în cadrul Spitalului Judeţean Arad. Acesta este unul dintre cele mai mari spitale din ţară. Medicul s-a format în Managementul Serviciilor de Sănătate (Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti) şi a contribuit, ca membru fondator şi unul dintre coordonatorii Comisiei Judeţene de Prevenţie Cardiovasculară, la derularea programelor de evaluare şi informare asupra riscului cardiovascular în populaţii din mediul rural în judeţul Arad.

Vlad Voiculescu a fost demis de premier

Ministrul sănătății Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu, în urma discuțiilor avute cu Dan Barna, liderul USR PLUS. De altfel, acesta va ocupa funcția de ministru interimar al sănătății.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna. Până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan. Decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat Florin Cîțu.

Sursa foto: USR.ro

Publicat: 14 Apr. 2021, 12:49 Arhiva
Pe aceeași temă