Anunțul făcut de Ministrul Sănătății despre purtarea măștii de protecție

Publicat: 13 May. 2021, 08:37 Arhiva

Ministrul Sănătății a făcut un anunț important despre purtarea măștii de protecție. Potrivit acestuia, există posibilitatea ca masca să nu fie obligatorie de purtat în spațiile deschise, care sunt neaglomerate. De asemenea, în cursul acestei zile vor fi prezentate și rezultatele verificărilor privind raportarea deceselor de coronavirus.

Ioana Mihăilă de la Ministerul Sănătății a făcut o serie de declarații despre purtarea măștii de protecție. Potrivit oficialului, aceasta ar putea să nu mai fie obligatorie în spațiile deschise aglomerate. Iar, chiar și în condițiile în care țara noastră se află pe o pantă descendentă a celui de-al treilea val, pericolul nu a trecut deloc în totalitate și există, în continuare, riscul ca oamenii să se infecteze cu noul coronavirus.

”Purtarea măştii în spaţiile deschise neaglomerate este un aspect, o situaţie în care riscul de transmitere este redus şi probabil aceasta va fi una dintre primele măsuri de relaxare care vor fi propuse de Guvern. Spaţiul deschis înseamnă în aer liber, probabil va fi mai greu de definit neaglomerat, dar poate că am recomanda mai multă precauţie şi purtarea măştii în care se desfăşoară evenimente cu mulţi spectatori, acolo nu mai putem vorbi de a merge relaxaţi şi de a renunţa la mască, la evenimentele sportive, acolo clar (…) sau în staţiile de autobuz, dacă sunt aglomerate”, a precizat Ioana Mihăilă, conform Europa FM.

Ioana Mihăilă: Suntem pe panta descendentă a valului 3, nu înseamnă că am scăpat

În curând vor fi anunțate și noile măsuri pentru cetățeni, având în vedere că numărul de persoane infectate cu noul coronavirus a scăzut destul de mult, iar rata de incidență arată că județele din țară se află în zona verde.

„Această scădere a incidenţei trebuie să o simţim şi noi în mod direct, trebuie să permitem cât mai multor copii să meargă la şcoală, trebuie să începem să mergem fără mască în anumite spaţii deschise şi încet încet poate că vom reuşi să atingem şi alte măsuri de relaxare. Acum, în perioada aceasta în care suntem pe pantă descendentă şi presiunea pe secţiile de terapie intensivă începe să scadă, putem să ne gândim să renunţăm la acele măsuri restrictive care afectează populaţia tânără, adică cea care are risc mai scăzut de a dezvolta forme severe de boală, în acele spaţii şi în acele situaţii în care riscul de transmitere este unul redus. Suntem pe panta descendentă a valului 3, nu înseamnă că am scăpat, dar că ne aşteptăm ca în perioada imediat următoare să ne fie un pic mai uşor, nu înseamnă că am scăpat, ar fi prematur să spunem asta”, a mai spus Ministrul Sănătăţii.

Sursă foto: pixabay

Publicat: 13 May. 2021, 08:37 Arhiva
Pe aceeași temă