Mii de pui de sturioni au aparut in Dunare. Cum s-a intamplat asta

Publicat: 14 Jun. 2019, 15:23 Ciao.ro
Mii de pui de sturioni au aparut in Dunare. Cum s-a intamplat asta

Mai precis, peste 20.000 de pui de nisetru au fost eliberati de WWF Bulgaria, in zona Belene, Plevna.

Mii de pui de sturioni au aparut in Dunare. Acestia au fost eliberati cu scopul de a sustine populatiile naturale ale acestor pesti care ssunt amenintati.

Nisterul este una dintre cele patru specii de sturioni nativi care se gasesc in Dunare, fiind ultimele ramase în Europa. Uniunea Internationala pentru conservarea Naturii (IUCN) considera ca sturionii sunt cel maiamenintat grup de specii din lume.

Mii de pui de sturioni au aparut in Dunare

Mii de pui de sturioni au aparut in Dunare

World Wide Fund for Nature (WWF) Bulgaria se ocupa de mult timp cu protejarea habitatului lor natural, si este a doua actiune de genul, cand se elibereaza sturioni in rau.

Prima actiune a avut loc intre 2014 si 2015, cand acestia au crescut si eliberat peste 50.000 de pui. „Trebuie să ne asigurăm că habitatele lor sunt protejate și li se permite să crească și să se reproducă, sau riscăm să pierdem o specie care a supraviețuit peste 200 de milioane de ani”, au spus cei de la WWF, potrivit evz.ro.

Astfel ca aceasta eliberare de nisetri este o speranta mare pentru mentinerea speciei in viata. In urma cu ceva timp, specia se afla in numar foarte mare in Dunare.

Evenimentul a fost realizat cu ajutorul donatiilor sustinatorilor WWF Austria, mobilizandu-se excelent. Toti acest pui sunt proveniți din Dunare, fiind esential pentru adaptarea la mediul natural si pentru ca WWF sa fie sigur ca populatiile naturale nu sunt expuse unui risc suplimentar prin introducerea unor concurenti non-nativi.

Publicat: 14 Jun. 2019, 15:23 Ciao.ro
Pe aceeași temă