Pesti morti gasiti in Dunare. Autoritatile sunt ingrijorate si fac cercetari

Publicat: 20 Mar. 2019, 17:13 News 2
Pesti morti gasiti in Dunare. Autoritatile sunt ingrijorate si fac cercetari

Anunt ingrijorator venit din partea autoritatilor, dupa ce mai multi pesti morti au fost gasiti in Dunare.

Intre localitatiile Vrancea si Crivina (judetul Mehedinti), s-au gasit mai multi pesti morti, multi dintre ei prezentand pete sangerii, in timp ce altii aveau solzi lipsa.

S-au recoltat probe de apa din acea zona pentru a se depista daca este ceva in neregula, este testele au iesit ok, ceea ce este si mai suspect. Autoritatile vor continua cercetarile pentru a se stabili cauza mortii acestor pesti.

Pesti morti gasiti in Dunare

Potrivit unui comunicat al Administratiei Bazinale de Apa Jiu, Politia de frontiera a observat ca exista mai multe cazuri de pesti morti pe Dunare, mai precis in dreptul kilometrului 898, intre localitatile Vrancea si Crivina, potrivit Adevarul.

„În urma analizării din punct de vedere fizico-chimic a probei de apă recoltată în data de 19.03.2019 din zona fluviului Dunărea km 898 (Pădurea Crivina), aval secţiunea Gruia a rezultat că: rezultatele paramentrilor fizico-chimici analizate sunt apropiate cu rezultatele obţinute anterior în secţiunea Gruia (secţiunea Gruia este secţiune internaţională şi se recoltează probe de apă lunar), iar rezultatele sunt în paramentri normali” se arata in comunciat, conform sursei citate.

S-au prelevat atat probe de apa, cat si exemplare de peste pentru a se efectua analize de specialitate. Acestea au fost predare Directiei Sanitar Veterinare pentru analize toxicologice.

Publicat: 20 Mar. 2019, 17:13 News 2
Pe aceeași temă