Autoritățile vor să depună plângere. Mai multe persoane, bănuite că au răspândit virusul PPA

Publicat: 25 Sep. 2019, 14:51 Ciao.ro
Autoritățile vor să depună plângere. Mai multe persoane, bănuite că au răspândit virusul PPA

Două persoane sunt bănuite că au răspândit virusul pestei porcine africane (PPA) în două localități din județ, în care au fost înregistrate cele mai multe focare.

Autoritățile vor să depună plângere. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că autoritățile vor depune plângere penală după ce, în urma anchetelor făcute, a reieșit că două persoane sunt bănuite că au răspândit virusul pestei porcine africane în două localități din județ.

„Autoritățile vor depune plângere penală pentru uzurpare de calități oficiale și răspândirea bolilor, după ce două persoane sunt bănuite că prin acțiunea lor au condus la răspândirea virusului în Padina și Căldărăști, unde au fost înregistrate și cele mai multe focare, mai mult de jumătate din totalul celor la nivel de județ”, a declarat Cozma.

Autoritățile vor să depună plângere

Numărul focarelor de pestă porcină a crescut

Potrivit acestuia, în Buzău sunt active 64 de focare de pe PPA la porci domestici și alte 22 sunt înregistrate la mistreți.

Potrivit unor surse locale, cele două persoane sunt bănuite că au intrat cu bună știință în gospodării necontaminate după ce trecuseră prin zone în care virusul era activ, fără să ia măsuri de dezinfecție.

În primăvara acestui an, autoritățile din Buzău au mai depus o altă plângere penală, suspectând atunci că în localitățile Vadu Pășii și Săgeata boala a fost răspândită de samsari și de un tehnician veterinar.

Publicat: 25 Sep. 2019, 14:51 Ciao.ro
Pe aceeași temă