Benone Sinulescu s-a stins din viață azi! A murit la 84 de ani!

Publicat: 18 nov. 2021, 18:08 Autor: Dora Bazavan Vedete

Benone Sinulescu a fost unul dintre cei mai iubiți artiști de muzică populară!

Nea Beni s-a stins azi, în jurul orei 14.50, și a lăsat în urma sa multe lacrimi de durere și amintiri frumoase. O pneumonie de aspirație pare să-i fi înrăutățit starea de sănătate a artistului. De altfel, Nea  Beni avea mai multe probleme de sănătate. Acum câteva luni binecunoscutul interpret de muzică populară a fost găsit leșinat în casă dar nu a ajuns la spital pentru că soția sa a decis că este mai bine să îl ducă pe Benone Sinulescu la un centru paleativ. Cel care a vorbit despre probleme de sănătate ale lui Benone Sinulescu și a tras un semnal de alarmă în această vară cu privire la starea artistului a fost chiar fostul său impresar, Ionuț Pavel. Se pare că artistul suferea și de Alzheimer și, în plus, mai avea și grave probleme cu inima.

Benone Sinulescu s-a născut pe 24 mai 1937 la Siriu, în Buzău.  În anul 1989 artistul a revoluționat stilul  etno-dance atunci când a avut colaborări de succes cu formația Ro-Mania. Și colaborarea profesională cu Irina Loghin va rămâne pentru fanii artistului o frumoasă amintire.

Este posibil ca Benone Sinulescu să fie înmormântat duminică. Soția sa se ocupă în aceste momente de planificarea înmormântării.

Ce scrisoare a trimis către presă impresarul artistului, Ionuț Pavel? Aceasta a fost ca un strigat de ajutor pentru ca Benone Sinulescu să poată fi tratat așa cum trebuie, la spital, în urma problemelor de sănătate cu care s-a confruntat acum câteva luni.

„Scrisoarea aceasta este un strigăt de ajutor pentru salvarea vieții, dacă mai este posibil, a unui om al cărui nume este similar cu excelența în folclorul românesc, Benone Sinulescu.

Numele meu este Ionuț Pavel și în ultimii 7 ani am fost impresarul marelui nostru artist.

Împreună cu mai mulți prieteni ai artistului, doresc să vă aduc la cunoștință faptul că în clipa aceasta Benone Sinulescu se află într-o stare foarte gravă și se stinge fără un ajutor de specialitate într-o clinică de îngrijiri paleative din localitatea Vladimirescu, de lângă Arad.Cum s-a ajuns la această situație? Starea artistului a început să degenereze în urmă cu un an și anumite semne spuneau că este nevoie urgentă de un consult al unui specialist și o îngrijire de specialitate. Rămas izolat pe perioada pandemie, Nea Beni nu a avut acces la specialistul care poate ar fi ajutat mult la recuperarea sa medicală.Când în sfârșit, aflat într-o stare gravă, a fost dus la unul dintre cei mai buni medici de specialitate din Timişoara, care a tras un semnal de alarmă şi a spus că Benone Sinulescu trebuia operat urgent din cauza înfundării arterei carotide şi care totodată a cerut schimbarea medicației pe care artistul o primea în acel moment.

După schimbarea medicației, starea lui Nea Beni părea că se poate îmbunătăți, dar nu a fost decât o mică perioadă de tranziție. Deși tensiunea îi crescuse foarte mult (valori ale tensiunii si de 20 cu 10), persoanele din jurul său nu au crezut că se poate întâmpla ceva mai rău, dar s-au înșelat.

Nea Beni a fost găsit joi inconștient, căzut în casă. Cu toate acestea, Benone Sinulescu nu a ajuns la spitalul de urgență ci în clinica de îngrijiri paleative din apropierea Aradului, o clinică ce nu are condițiile necesare unei evaluări medicale adecvate pentru starea lui medicală din acest moment (RMN sau Electroencefalogramă) și unde se așteaptă „momentul de final” al artistului. O sursă din cadrul clinicii a spus că moartea lui Benone Sinulescu poate interveni oricând în următoarele zile.Vreau să vă rog pe dumneavoastră, ziariștii, care atunci când vă uniți puteți muta munții din loc pentru salvarea unei vieți, ajutați-ne să îl salvăm pe Nea Beni!”, a fost mesajul transmis de impresarul Ionuț Pavel.

 

 

Publicat: 18 nov. 2021, 18:08 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă