Care sunt simptomele pneumoniei de aspirație, boala care l-a ucis pe Benone Sinulescu

Publicat: 19 Nov. 2021, 10:56 Vedete

Îndrăgitul artist Benone Sinulescu a murit joi, 19 noiembrie, ucis de o complicație la plămâni. Pneumonia de aspirație apare ca urmare a inhalării unui obiect străin și se manifestă prin destul de multe simptome. 

Benone Sinulescu s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani, din cauza unei pneumonii. Duminică, artistul s-a simțit rău și a ajuns la spital cu o ambulanță. După ce medicii l-au stabilizat, a plecat acasă. Starea lui s-a înrăutățit, iar apoi soția acestuia a făcut anunțul trist.

Benone Sinulescu a refuzat internarea

Diagnosticul pe care medicii i l-au pus a fost de pneumonie de aspirație, o afecțiune extrem de gravă, cu șanse mici de supraviețuire daca este tratată acasă. Din păcate, lui Benone Sinulescu i-a fost teamă să rămână internat în spital.

Pneumonia de aspirație este o formă foarte severă de pneumonie, în care o parte din conținutul stomacului ajunge în plămân și arde plămânul. Este o pneumonie cu prognostic sever, cu necesar de asistență important și cu risc de deces mare. Sunt forme de pneumonie de aspirație care se vindecă și forme care chiar dacă sunt internate nu reușesc să depășească acest moment. Este foarte important ca intervenția să se facă promt în astfel de situaţii.

Pneumoniile de aspirație pot fi întâlnite la persoanele care au come de diverse cauze, însă cele mai frecvente sunt întâlnite la persoanele cu afecțiuni neurologice. Este o pneumonie care evoluează sever și șansele de supraviețuire sunt extrem de mici la domiciliu”, a explicat dr. Beatrice Mahler, potrivit România TV.

Care sunt simptomele pneumoniei de aspirație

Potrivit romedic.ro, pneumonia chimică se caracterizează prin următoarele aspecte clinice:

– debut acut, dezvoltarea brusca de simptome la cateva minute pina la doua ore de la aspiratie
– detresa respiratorie si respiratie rapida
– wheezing audibil
– tuse cu sputa rozalie sau spumoasa

Pneumonia bacteriană se caracterizează prin următoarele aspecte clincie:

– debut subacut sau insidios, simptomele apar in cateva zile cand organismele anaerobe devin

– patogeni si in zile pana la saptamani cand organismele anaerobe sunt patogenii
– tuse cu sputa purulenta
– miros putrid al sputei, scadere ponderala

Publicat: 19 Nov. 2021, 10:56 Vedete
Pe aceeași temă