Metoda prin care hotii iti golesc cardurile. Iata cum procedeaza

Publicat: 24 sept. 2019, 11:44 Autor: Simona Life
Metoda prin care hotii iti golesc cardurile. Iata cum procedeaza

Din pacate, sunt multi escroci care reusesc prin diverse tertipuri sa fure bani de pe cardurile bancare.

Metoda prin care hotii iti golesc cardurile. Este mult mai usor sa tii banii intr-un card, insa de multe ori hotii reusesc sa ti-i sustraga fara sa-ti dai seama.

Pentru ca asa ceva sa nu se intample, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi care iti vor proteja banii si cardul. Skimmingul reprezinta o instalare de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cartilor de credit.

Metoda prin care hotii iti golesc cardurile

Metoda prin care hotii iti golesc cardurile

Iar „bucla libaneza” este un dispozitiv care se monteaza la gura bancomatului si care blocheaza cardul inauntru. Imediat dupa accea apare un „binevoitor” care isi ofera ajutorul, afla PIN-ul chiar de la client iar apoi scoate cardul din bancomat.

Iata ce recomanda Politia Romana sa faceti in astfel de cazuri:

  • Nu lăsaţi la vedere chitanţe, facturi sau alte documente care conţin informaţii despre cardul dumneavoastră bancar!
  • Anunţaţi imediat banca dacă vă schimbaţi datele personale (adresa, număr de telefon, etc.).
  • Dacă vi se blochează cardul în bancomat, nu cereţi şi nu permiteţi ajutorul nimănui şi mai ales nu spuneţi nimănui PIN-ul!
  • Nu permiteţi nimănui să stea aproape de dumneavoastră atunci când introduceţi PIN-ul!
  • Acoperiţi tastatura cu mâna în momentul formării codului PIN şi verificaţi autenticitatea fantei în care se introduce cardul bancar.
  • Posesorii de carduri trebuie să verifice dacă pe tastatura originală a bancomatului nu a fost aplicată o tastatură falsă, care permite reţinerea codului PIN introdus.
  • Înainte de a efectua orice operaţiune de extragere de numerar, este bine ca utilizatorii să tragă uşor de tastatura bancomatului. În cazul în care aceasta este falsă, se desprinde.
  • Un alt indiciu asupra falsităţii tastaturii este aspectul tastei cu nr. 5. Dacă este originală, tasta 5 prezintă o uşoară denivelare, în timp ce pe tastatura falsă este perfect netedă.

Metoda prin care hotii iti golesc cardurile

Publicat: 24 sept. 2019, 11:44 Autor: Simona Life
Pe aceeași temă
×