Mesajul îmbucurător al unui medic american! Cum am putea reduce riscul de a ne infecta cu noul coronavirus: „Oamenii au căutat medicamentul magic și nu au căutat ceva atât de simplu”

Publicat: 19 Sep. 2020, 08:56 Arhiva
Mesajul îmbucurător al unui medic american! Cum am putea reduce riscul de a ne infecta cu noul coronavirus: „Oamenii au căutat medicamentul magic și nu au căutat ceva atât de simplu”

Un medic de la Universitatea din Boston a făcut descoperiri îmbucurătoare. Acesta a hotărât să dea presei câteva studii referitoare la noul coronavirus, în care explică cum am putea reduce riscul de a ne infecta.

Potrivit informațiilor sale, o cantitate suficientă de vitamina D poate reduce riscul de a contracta COVID-19 cu 54%:„Oamenii au căutat medicamentul magic sau au așteptat vaccinul și nu au căutat ceva atât de simplu”,a spus dr. Michael Holick, profesor de medicină, fiziologie și biofizică la Școala de Medicină a Universității din Boston.

Michael Holick și colegii săi au studiat probe de sânge din Quest Diagnostics a mai mult de 190.000 de americani din toate cele 50 de state și au constatat că cei care aveau niveluri deficitare de vitamina D aveau cu 54% mai mare pozitivitate COVID comparativ cu cei cu niveluri adecvate de vitamina D în sânge, scrie Boston Herald.

„Cu cât cantitatea de vitamina D din corp este mai mare, cu atât riscul era mai mic”

Riscul apariției coronavirusului a continuat să scadă pe măsură ce nivelurile de vitamina D au crescut, arată studiul, publicat în Public Library of Science One, jurnal evaluat de colegi.

„Cu cât cantitatea de vitamina D din corp este mai mare, cu atât riscul era mai mic. Din studiul nostru, a reieșit că Vitamina D scade riscul de a contracta coronavirus cu 54%”, a spus Holick.

Mulți oameni au insuficinetă vitamina D în corp, deoarece există doar cantități mici în alimente, a spus Holick. Majoritatea provine din expunerea la soare și multe persoane sunt private de acest lucru, mai ales în lunile de iarnă.

„Este considerat de mulți nutrientul deceniului”, a spus Holick.

Pozitivitatea COVID-19 este puternic asociată cu nivelurile de vitamina D din sânge, o relație care a rămas la fel în diferite rase, sexe și categorii de vârstă, arată studiul.

O deficiență de nutrienți modifică sistemul imunitar, ceea ce face ca acea persoană să fie mai susceptibilă de a avea infecții ale căilor respiratorii superioare, a mai declarat Holick, scris cancan.ro

Publicat: 19 Sep. 2020, 08:56 Arhiva
Pe aceeași temă